Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου

the roots web banners 06

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου
09.05.2023 | 08:49

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Αρη Πορτοσάλτε ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού
 
Η συζήτηση ξεκίνησε με το δυστύχημα στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα ένα κορίτσι 13 ετών να χάσει τη ζωή του με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει πως τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας είναι από αυτά που τον απασχολούν πάρα πολύ. Συγκεκριμένος στόχος να μειωθούν κατά 50% οι θάνατοι από τα τροχαία και χρειάζεται ένας συνδυασμός τόσο στα μέσα όσο και στη κουλτούρα των οδηγών, αλλά και στον τρόπο που οδηγούμε. Οι δρόμοι δεν είναι για να κάνουμε αυτά που βλέπουμε στη Formula 1, χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας.
Εχουν γίνει βήματα και από την περιφέρεια, αλλά σίγουρα οι πόλεις μας δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε.
Η Αθήνα δεν είναι η χειρότερη πόλη ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ομως έχουμε ήδη επενδύσει στην επέκταση του μετρό με τη γραμμή 4, η οποία θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος της 4ετιας.
 
Για τη σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα ο κ.Μητσοτάκης είπε «Θα κατασκευαστούν σχεδόν 10.000 φοιτητικές εστίες με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με τα τοπικά νομίσματα δείχνουν ξεπερασμένες αντιλήψεις. Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτός ο πλούτος πρέπει να μοιράζεται δίκαια».
 
Οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν τουλάχιστον μία μονάδα
Τουλάχιστον κατά μία μονάδα θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Να επισημάνω ότι συνιστά πρόοδο να μην μπορούν οι εταιρείες να βρουν εργαζόμενους. Λέω όμως πληρώστε περισσότερο και θα βρεθούν οι εργαζόμενοι.
 
Στόχος η μείωση των ανισοτήτων
Σε απάντηση της περιβόητης έκθεσης του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία της οποίας στηρίζονται σε προβλέψεις και γι αυτό στείλαμε επιστολή.
Ενας από τους κεντρικούς στόχους της επόμενης 4ετίας είναι η μείωση των ανισοτήτων. Ομως έως τότε πρέπει να στηρίζουμε τους ευάλωτους και να μειώνουμε την ανεργία.
 
Η κριτική για επιδοματική πολιτική και η φοροδιαφυγή
Μα ασκείται κριτική για επιδοματική πολιτική, όμως η πανδημία ήταν ένα φαινόμενο που κινδύνευσε να τινάξει στο αέρα τη δομή της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας και κάναμε κάτι που δεν έγινε ποτέ. Η πολιτική μας δικαιώθηκε. Ολα τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά από τη στήριξη που παρείχαμε. Και στη συνέχεια ήρθε η στήριξη για την ενέργεια και η στήριξη με το market pass για τους ευάλωτους.
 
Ενα από τα μεγάλα κέρδη της πανδημίας ήταν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Πλέον ο εφοριακός δεν πρέπει να βγει στο δρόμο, αλλά μέσω υπολογιστή μπορεί να κάνει τους ελέγχους που χρειάζεται.
 
Θα αυξηθεί το αφορολόγητο για κάθε παιδί και επανεξετάσουμε τα τεκμήρια Από το 2ο μισό της τετραετίας θα δούμε το ΦΠΑ. Σε κάποια προϊόντα θα είναι οριζόντια η μείωση. Πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση στο ΦΠΑ. Οσες χώρες κατάργησαν τον ΦΠΑ στο τέλος είδαν ότι δεν υπήρχε κέρδος, καθώς οι τιμές συνεχίζονταν να αυξάνονται.
 
Για freedom pass
Για τα πρόστιμα του εμβολιασμού. Χρησιμοποιήσαμε και καρότα και μαστίγια. Δηλαδή καρότο ήταν το freedom pass για τους νέους το οποίο το μονιμοποιούμε και δεχόμαστε κριτική. Μου φάνηκε πολύ ξένο αυτό που λένε από την αντιπολίτευση ότι συνδέουν ένα βοήθημα για τις διακοπές των νέων με το αλκοόλ.
Εγώ είχα μία ευθύνη να βάλω τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Πετύχαμε τους στόχους μας, αν σε κάποιους δεν αρέσει, θα περίμενα να αναγνωρίσουν ότι κάνουν και λάθη.
Για τα τεστ κατά την επίσκεψη στα νοσοκομεία, θα πρέπει να διατηρηθεί γιατί υπάρχουν και οι ενδονοσοκομειακές λοιμόξεις και να προστατευθούν οι ασθενείς. Θα εξετάσουμε μήπως παρέχεται από το κράτος το τεστ για την επίσκεψη στα νοσοκομεία.
 
Για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους
Δώσαμε τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, ουδέποτε είχαμε πει ότι θα επεκταθούν τα δώρα και όλα για όσους δεν έχουν προσφύγει,. Εχουμε πλαίσιο στήριξης των συνταξιούχων, σταδιακό και θα στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά μέχρι να σβήσει αυτή η διαφορά.
 
Θα έχουμε αυξήσεις, και νέο μισθολόγιο από την 1/1/24. Θα αυξήσουμε τα επιδόματα παιδιών, μεγαλύτερη έμφαση σε πριμ παραγωγικότητας και θέσεις ευθύνης. Τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε. δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την αξιολόγηση. 
 
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Δεν κάνω βήμα πίσω στο θέμα της αξιολόγησης. Σε αυτά τα θέματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι κοντά. Δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον και τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε, αν έβγαιναν τα κουκιά θα έκαναν κυβέρνηση ηττημένων. Γι αυτό χρειάζεται δυνατή ΝΔ στις εκλογές.
 
Δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και το θέμα των πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι αυτοδύναμη ΝΔ.
 
Η ρητορική στου ΣΥΡΙΖΑ μου δείχνει ότι προετοιμάζονται για την ήττα τους.
Δεν πολυκοιτάζω τις δημοσκοπήσεις. Βλέπω όμως ότι κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις και ο κόσμος έρχεται να ακούσει για το μέλλον. Μιλάμε για το έργο μας γιατί είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το