Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανδρουλάκης για τα «τοπικά νομίσματα» Τσακαλώτου: «Δεν πήραν το μάθημά τους το 2015 με τις κλειστές τράπεζες»

the roots web banners 06

Ανδρουλάκης για τα «τοπικά νομίσματα» Τσακαλώτου: «Δεν πήραν το μάθημά τους το 2015 με τις κλειστές τράπεζες»
09.05.2023 | 08:57

Ανδρουλάκης για τα «τοπικά νομίσματα» Τσακαλώτου: «Δεν πήραν το μάθημά τους το 2015 με τις κλειστές τράπεζες»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Υπάρχει τρίτη λύση και είναι η λύση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε κατά την ομιλία του στη Λάρισα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη θεσσαλική πόλη, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «υπάρχει λύση δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διάκρισης των εξουσιών και της βιώσιμης ανάπτυξης».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ και από το βήμα κάλεσε ιδιαίτερα την ελληνική νεολαία να γυρίσει την πλάτη στην περιφρόνηση και την απαξίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Ανδρουλάκης για τα «τοπικά νομίσματα» Τσακαλώτου: «Δεν πήραν το μάθημά τους το 2015 με τις κλειστές τράπεζες»
Σχετικά με την πρόταση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για πληρωμές σε “τοπικά νομίσματα”, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θυμήθηκε τον κ. Βαρουφάκη και ακούσαμε ότι υπήρχε μία συζήτηση στο πρόγραμμά του για να προτείνουν παράλληλα τοπικά νομίσματα. Μάλλον δεν πήραν το μάθημα του 2015 με τις κλειστές τράπεζες. Με τις δήθεν “σεισάχθειες”, με το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Όταν παρά ταύτα έφεραν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια πήγαν στα "κοράκια" των funds. Αυτός είναι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά και σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό, λοιπόν, υπάρχει τρίτη λύση. Λύση δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διάκρισης των εξουσιών, της βιώσιμης ανάπτυξης και είναι η λύση του ΠΑΣΟΚ».
 
Ανδρουλάκης: Η αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη είναι η καρέκλα
Αναφορικά με τις συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε καθαρή εντολή νίκης στις 21 Μαΐου, κατηγορώντας τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πως «η αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη δεν είναι πολιτική, αλλά προσωπική, καθώς είναι η αγωνία της καρέκλας».
 
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν ζήτησε συγγνώμη και το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του.
 
«Τι έχει συμβεί με τη μετάταξη του σταθμάρχη. Έχει βγει η επιτροπή, την οποία διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, και λέει ότι είναι παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη, διότι είχε περάσει το ηλικιακό όριο. Ακούσατε κάποια συγγνώμη από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη;», διερωτήθηκε.
 
Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως υπάρχει πόρισμα στο οποίο αναφέρεται ότι «από το 2014 συγκεκριμένα πρόσωπα στο υπουργείο και στον ΟΣΕ δεν επέτρεψαν να υπάρχει τηλεδιοίκηση».
 
«Δεν θα ξαναϋπάρξουν κομματικά παιδιά σε δημόσιους οργανισμούς»
Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αντίθεση του στο πελατειακό κράτος και δεσμεύτηκε -εφόσον υπάρξει το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση- πως «δεν θα ξαναϋπάρξουν κομματικά παιδιά σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά θα υπάρξει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός με υψηλά οικονομικά κίνητρα».
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αγροτικής παραγωγής, τονίζοντας πως στόχος είναι να υπάρξει μέριμνα στους αγρότες. Τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ αναφέρθηκε στη στήριξη των ενεργειακών κοινοτήτων.
 
Επίσης, δεσμεύτηκε για μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλη την περίοδο της κρίσης, αλλά και την καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων των αγροτών.
 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη της επικαιροποίησης του ΕΛΓΑ με επέκταση και κάλυψη των καταστροφών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ενώ πρότεινε να υπάρξει άμεση σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.
 
«Εμείς δεν θέλουμε την Ελλάδα ένα τεράστιο ξενοδοχείο, αλλά οι ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας να γεύονται τα προϊόντα μας, της αγροτοδιατροφής και της μεταποίησης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
 
Δέσμευση Ανδρουλάκη για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας
Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ισχυροποίησης του κοινωνικού κράτους, σημειώνοντας πως δεσμεύεται για τη δημιουργία νέου ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους, αλλά και για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.
 
Παράλληλα, μίλησε για τη στήριξη των νέων ζευγαριών, τονίζοντας πως χρειάζονται λύσεις για να πέσει το κόστος ζωής.
 
Μιλώντας για την κατοικία των νέων ζευγαριών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε τη δημιουργία «μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, είτε με νεόδμητα από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε με ανακατασκευαστικά κριτήρια, με μηδενικό ΕΝΦΙΑ και να νοικιάζονται για 15 χρόνια με πολύ χαμηλό ενοίκιο».
 
Μιλώντας για το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δεσμεύτηκε για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας «με αντικειμενικά κριτήρια βάσει του ποσού αποπληρωμής του δανειολήπτη ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του».
 
Παράλληλα προτείνει ένα νέο μοντέλο προστασίας και διαπραγμάτευσης με τα funds, το οποίο θα είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει το επίσημο τραπεζικό σύστημα για να υπάρχει προτεραιότητα στη ρύθμιση και όχι στην εξόντωση του δανειολήπτη.
 
Σχετικά με το πρόβλημα των χρεών σε Εφορία και ΕΦΚΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε να υπάρξουν 120 δόσεις για όλους, ενώ είπε ότι χρειάζεται να υπάρξουν κίνητρα στους συνεπείς πολίτες με 30% μείωση από το αρχικό κεφάλαιο.
 
Τέλος, μιλώντας για το θέμα της δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπει εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, προτείνοντας πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τουλάχιστον 8% έως 10% από το Ταμείο Ανάκαμψης.
 
Επίσης, σημείωσε την ισχυροποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδα Υγείας, αλλά και ένταξη των εργαζόμενων υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το