Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σε κοινή γραμμή ξανά Τσίπρας-Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές

banner roots

Σε κοινή γραμμή ξανά Τσίπρας-Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές
12.05.2023 | 08:43

Σε κοινή γραμμή ξανά Τσίπρας-Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Κοινή γραμμή στο θέμα των υποκλοπών κρατούν πλέον οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης επαναφέροντας ψηλά το θέμα, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως απάντησε εμμέσως από τον Βόλο, λέγοντας με νόημα ότι «Ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείει από μία αυριανή ενδεχόμενη συμμαχία, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν θέλει λέει Πρωθυπουργό αυτόν τον οποίον θα ψηφίσουν οι πολίτες αλλά κάποιον «άγνωστο Χ» τον οποίο τον ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Θα μας τον ανακοινώσει αργότερα μαζί με κάποιους Υπουργούς. Και μέσα σε όλα αυτά, κάποιοι απεργάζονται να βαφτιστούν νικητές ή ηττημένοι. Και να κάνουν μια κυβέρνηση ανοχής -συνενοχής-, όπως την ονομάζουν».
 
Η βόμβα Ανδρουλάκη στο ντιμπέιτ
Την τακτική αυτή ξεδίπλωσε στο ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως δεν το καλύπτει η φράση Μητσοτάκη πως δεν είναι επικίνδυνος για την Δημοκρατία και πως κακώς έγινε στόχος υποκλοπής. «Στόχος μου είναι να αναλάβουν τις ποινικές ευθύνες τους και να πάνε φυλακή όσοι το διέπραξαν» είπε για πρώτη φορά, κλιμακώνοντας την ρητορική του γύρω από το θέμα. Μάλιστα δεν διευκρίνισε στην απάντησή του ποιους εννοεί, και το μόνο που ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ήταν πως με τα περί «φυλακής» εννοεί πως η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.
 
Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την «πάσα» Ανδρουλάκη, εκτιμώντας πως «για πρώτη φορά δημόσια ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις». Διερωτήθηκε δε πώς γίνεται τότε ο κ. Μητσοτάκης να επικαλείται «εθνικό απόρρητο προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή; Και γιατί η κ. Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε εισαγγελέας της ΕΥΠ τις παράνομες αυτές τις παρακολουθήσεις γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της; Και γιατί 9 μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη καμία κατηγορία σε κανέναν;», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ανδρουλάκης: Να μπουν φυλακή όσοι ευθύνονται - και πολιτικά πρόσωπα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε συνέχεια στο θέμα, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
 
Επανέλαβε για το θέμα των υποκλοπών, πως «αν κριθούν ένοχοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο, να πάνε στη φυλακή», αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό ίσως αφορά και πολιτικά πρόσωπα.
 
«Έχουμε διάκριση των εξουσιών, έχουμε κράτος δικαίου και θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών τους ευθυνών» είπε ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει: «Προφανέστατα, αν καταδικαστούν, δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη. Στη φυλακή θα πρέπει να πάνε. [...] Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία είναι στην ΕΥΠ, δικαστές, επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα. Θα μας τα πει όλα η δικαιοσύνη. Δεν προκαταβάλλω κανένα αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Εκείνοι που έχουν ενεργή εμπλοκή σε αυτήν την υπόθεση, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
 
Τσίπρας: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών μόνο με προοδευτική διακυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Λάρισα έσπευσε να ενσωματώσει το αίτημα Ανδρουλάκη, περιλαμβάνοντας στην ομιλία του το επιχείρημα ότι για να γίνει πράξη αυτό, θα πρέπει να σχηματιστεί προοδευτική συγκυβέρνηση.
 
«Άκουσα χθες τον κ. Ανδρουλάκη να λέει για πρώτη φορά τόσο καθαρά ότι οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Είναι σωστό και εύλογο» είπε αρχικά για να προσθέσει: «Απορώ όμως αν δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό ποτέ δε θα συμβεί με τη ΝΔ ξανά στη κυβέρνηση του τόπου. Απορώ πως δεν κατανοεί ότι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να ηττηθεί αποφασιστικά και τελεσίδικα η κυβέρνηση των υποκλοπών και της συγκάλυψης. Και στη θέση της να αναλάβει τα ηνία μια κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών [...] Και για να το πω απλά: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα των υποκλοπών, δε γίνεται. Δε συμβαδίζει με τη κοινή λογική».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel