Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ζουράρις: Εξωφρενικό ότι η ψήφος μου είναι ίση με αυτήν ενός άγουρου, αλλά αυτό είναι Δημοκρατία

the roots web banners 06

Ζουράρις: Εξωφρενικό ότι η ψήφος μου είναι ίση με αυτήν ενός άγουρου, αλλά αυτό είναι Δημοκρατία
25.05.2023 | 21:02

Ζουράρις: Εξωφρενικό ότι η ψήφος μου είναι ίση με αυτήν ενός άγουρου, αλλά αυτό είναι Δημοκρατία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

«Δεν μπορεί το άγουρο να εξισούται με τη δική μου πείρα και μόρφωση», δήλωσε ο Κώστας Ζουράρις, σχολιάζοντας ότι η ψήφος η δική του είναι ίση με την ψήφο ενός 17αρη.

 

Ο Κώστας Ζουράρις διηγήθηκε μια συζήτηση που είχε με την κόρη του όταν ήταν 17 ετών. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κόρη μου ήταν 17 χρονών και μου ζήτησε να της πω τι είναι η Δημοκρατία. Αφού της εξήγησα, της λέω ‘’να σου πω κάτι κόρη μου; Είσαι 17 ετών και εγώ είμαι αυτός που είμαι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δίκη σου, είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Μόνο έτσι γίνεται Δημοκρατία. Αν δεν γίνεται έτσι, παύει να είναι Δημοκρατία» είπε αρχικά.

Ζουράρις: Δεν μπορεί το άγουρο να εξισούται με τη δική μου πείρα

Στην ερώτηση αν επιμένει στον χαρακτηρισμό «εξωφρενικό» ο Κώστας Ζουράρις επέμεινε λέγοντας «βεβαίως είναι εξωφρενικό, γιατί πρέπει να διοικείς μια χώρα, με τη μόρφωση τη δική μου και την πείρα τη δίκη μου δεν μπορεί να εξισούται το άγουρο. Είναι εξωφρενικό και το μόνο νόμιμο, διότι αν δεν ήταν ίση η ψήφος της άγουρης κόρης μου με τη δική μου, δεν θα ήταν Δημοκρατία. Γι' αυτό στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η κλήρωση, άρα δεν διοικούσαν οι άριστοι, οι αριστοκράτες, οι δημογέροντες, αλλά όλοι με κλήρωση εκ περιτροπής».

Εξάλλου, ο κ. Ζουράρις μίλησε για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο για την ελληνική κοινωνία, ενώ τόνισε πως είναι εξωφρενικό το ότι απειλείται με κατάργηση η μονιμότητα στο Δημόσιο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το