Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο ΣΥΡΙΖΑ «αλλάζει εν κινήσει» -Με Τεμπονέρα, Μαραντζίδη στη μάχη για να αποφύγει νέα ήττα

the roots web banners 06

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αλλάζει εν κινήσει» -Με Τεμπονέρα, Μαραντζίδη στη μάχη για να αποφύγει νέα ήττα
30.05.2023 | 08:52

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αλλάζει εν κινήσει» -Με Τεμπονέρα, Μαραντζίδη στη μάχη για να αποφύγει νέα ήττα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε διάταξη μάχης με πολλές αλλαγές θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με την ελπίδα να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα μετά τη συντριβή στις εκλογές και να ενισχύσει τα ποσοστά του στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα του στη συνεδρίαση της νέας εκλογικής Επιτροπής λέγοντας πως «το μήνυμα ελήφθη» και πως το κόμμα «αλλάζει εν κινήσει» προκειμένου να δώσει τη μάχη υπό άλλους όρους.
 
Το πρόγραμμα, η προβολή και εξειδίκευση του θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας, με την εκλογική επιτροπή να αναλαμβάνει τη διοργάνωση σειρά θεματικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να συζητήσει στις τοπικές κοινωνίες και να εξηγήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος ο «επαναπατρισμός» ψηφοφόρων
Σε κάποιες από αυτές θα μιλήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ενώ το βάρος θα πέσει σε οικονομία, ελεύθερους επαγγελματίες, Υγεία, αγρότες και νέους. Στόχος ο «επαναπατρισμός» ψηφοφόρων αλλά και των αναποφάσιστων που γύρισαν την πλάτη ειδικά το τελευταίο 48ωρο μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου και Φωτίου.
 
Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής Διονύσης Τεμπονέρας είπε πως στόχος είναι «να αποδείξει στους Έλληνες πολίτες όχι μόνο ότι λάβαμε το μήνυμα των προηγούμενων εκλογών, αλλά να επανασυστηθούμε μέσω του προγράμματος μας, ενός προγράμματος ρεαλιστικού, βιώσιμου, άμεσα εφαρμόσιμου, ενός προγράμματος που πράγματι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της λαϊκής πλειοψηφίας».
 
 
ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα της Εκλογικής Επιτροπής
Τα πρόσωπα που επελέγησαν δεν είναι τυχαία καθώς έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη συγγραφή του προγράμματος όπως ο Δημήτρης Λυρίτσης, ο δικηγόρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ειδικός σε θέματα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας, ο Χάρης Μαμουλάκης που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, η Αθηνά Λινού στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας που έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, η Έφη Αχτσιόγλου για την Οικονομία και δύο πολιτικοί της νέας γενιάς του κόμματος που διακρίθηκαν την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Επίσης οι Αλέξης Χαρίτσης και Γιώργος Χουλιαράκης που καταγράφηκαν ως αποτελεσματικοί υπουργοί και μαζί τους η μόλις 27 ετών βραβευμένη διεθνώς ειδική στην ρομποτική, Διάνα Βουτυράκου και η 29χρονη διδάκτωρ πληροφορικής του ΑΠΘ Μακρίνα- Βιόλα Κώστη για το ψηφιακό κράτος.
 
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρόσωπα που θα μετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τη χάραξη της στρατηγικής μαζί με το Εκτελεστικό Γραφείο και την επικοινωνιακή ομάδα που με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη θα έχει την ευθύνη για την προεκλογική καμπάνια και την ανάλυση των δημοσκοπήσεων.
 
Στους δρόμους ξανά ο Τσίπρας
Είναι πιθανό αρκετά από τα κορυφαία στελέχη να «χρεωθούν» και εκλογικές περιφέρειες με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση των δυνάμεων, με ομιλίες και παρεμβάσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Ήδη από αύριο θα ξεκινήσει και ο Αλέξης Τσίπρας τις περιοδείες με πρώτους σταθμούς τη B’ Πειραιά και την Δυτική Αττική που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές όπου είχε κρατήσει υψηλά ποσοστά στις συγκεκριμένες περιοχές.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το