Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες -Την Τρίτη εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή

the roots web banners 06

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες -Την Τρίτη εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή
26.08.2023 | 09:42

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες -Την Τρίτη εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες.

Το νομοσχέδιο ονομάζεται «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και άλλες διατάξεις για τη φορολογική διαδικασία, την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».
 
Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το νομοσχέδιο προβλέπει ρυθμίσεις με τις οποίες οι ψηφιακές πλατφόρμες υποχρεώνονται να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα δεδομένα των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι χρήστες τους, διασταυρώσεις στοιχείων και πρόβλεψη για κοινούς και ταυτόχρονους ελέγχους με τις φορολογικές αρχές των άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. Με το εν λόγω νομοσχέδιο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία 2021/54 σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας.
 
Το νομοσχέδιο εισάγεται, προς επεξεργασία, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 29/08/2023, στις 10 πμ.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το