Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

banner roots

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας
14.11.2023 | 12:27

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν από καιρό συμφωνήσει το επόμενο τετ α τετ τους να γίνει στην Ελλάδα. Ωστόσο αν και αρχικά η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν το τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα.

Η τελευταία φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε έρθει στην Αθήνα ήταν το 2017. Τον Τούρκο πρόεδρο αναμένεται να συνοδεύει πολυπληθή αποστολή με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα συνοδεύουν τον Ερντογάν δίνει το στίγμα της σημασίας που αποδίδεται πλέον στις διμερείς σχέσεις. Σύμφωνα με με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη αναμένεται να υπογραφούν και διάφορες συμφωνίες.

Στη Νέα Υόρκη η τελέυταία συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Να σημειωθεί ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συνάντηση τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην ‘Αγκυρα

Χθες οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήγαγαν νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

'Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας της Τουρκίας στην 'Αγκυρα. Σε αμφότερες τις αντιπροσωπείες, συμμετείχαν πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ' αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ. Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό πνεύμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την ελληνική πλευρά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο 'Αμυνας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην 'Αγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το