Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αποζημίωση 13.400 ευρώ σε οδηγό για λακκούβα -Ποιος δήμος καλείται να πληρώσει

banner roots

Αποζημίωση 13.400 ευρώ σε οδηγό για λακκούβα -Ποιος δήμος καλείται να πληρώσει
17.11.2023 | 14:24

Αποζημίωση 13.400 ευρώ σε οδηγό για λακκούβα -Ποιος δήμος καλείται να πληρώσει

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το ποσό των 13.400 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Λάρισας μετά την πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, η οποία δικαιώνει μοτοσικλετιστή που ενεπλάκη σε ατύχημα εξαιτίας μιας λακκούβας.

Μια ακόμα απόφαση δικαστηρίου έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που δικαιώνουν οδηγούς οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν πέσει θύματα των κακοτεχνιών της ελληνικής ασφάλτου.

Αυτή τη φορά η είδηση έρχεται από την πόλη της Λάρισας, στην οποία η δημοτική αρχή καλείται να καταβάλλει το ποσό των 13.400 ευρώ σε οδηγό ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του εξαιτίας μια μεγάλης λακκούβας στο οδόστρωμα.

Ο μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε από την πτώση που προκάλεσε η κακοτεχνία του οδοστρώματος και στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του Δήμου Λαρισαίων, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 214.820 ευρώ.

Η αγωγή του μοτοσικλετιστή εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2022, με την απόφαση του Γ’ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας να δικαιώνει εν μέρη τον πολίτη και να υποχρεώνει τον Δήμο Λαρισαίων να καταβάλλει σε αυτόν το ποσό των 13.400 ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε στον Δήμο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ στις 2 Νοεμβρίου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας προφανώς ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τη δημοτική αρχή ή ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν ανταποκρίνεται στη ζημιά που υπέστη ο αναβάτης της μοτοσικλέτας.

Η συνέχεια της υπόθεσης πρόκειται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου θα κριθεί αν ο Δήμος Λαρισαίων θα καταβάλλει αποζημίωση στον οδηγό της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε εξαιτίας κακοτεχνίας της ασφάλτου.

Ως γνωστόν σε περίπτωση υλικών ζημιών ή σωματικών βλαβών που οφείλονται σε κακοτεχνίες του οδοστρώματος, μπορεί κανείς να στραφεί εναντίον της δημοτικής αρχής διεκδικώντας αποζημίωση, αρκεί ο δρόμος να ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου και όχι της περιφέρειας. 

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το