Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χαλκιδική: Υπεξαίρεση και όχι κλοπή οι 80 τόνοι λάδι που εξαφανίστηκαν από αγροτικό συνεταιρισμό στον Πολύγυρο

banner roots

Χαλκιδική: Υπεξαίρεση και όχι κλοπή οι 80 τόνοι λάδι που εξαφανίστηκαν από αγροτικό συνεταιρισμό στον Πολύγυρο
18.11.2023 | 16:55

Χαλκιδική: Υπεξαίρεση και όχι κλοπή οι 80 τόνοι λάδι που εξαφανίστηκαν από αγροτικό συνεταιρισμό στον Πολύγυρο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Δικογραφία για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, της απάτης και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος σχηματίστηκε για την υπόθεση της απώλειας πάνω από 80 τόνων λαδιού στον Πολύγυρο.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως η Αστυνομία κάνει λόγο για υπεξαίρεση και όχι κλοπή. 

Ειδικότερα, όπως λέει η ΕΛΑΣ τον Οκτώβριο του 2023 στο τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου καταγγέλθηκε κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης του εν λόγω συνεταιρισμού.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, δεν προέκυψε η τέλεση κλοπής, ωστόσο, διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω αδικήματα, με χρόνο τέλεσης που προσδιορίζεται από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για παρελθόντα έτη.

Η συνολική ποσότητα του ελαιολάδου, για το οποίο διερευνάται η αφαίρεσή του, υπερβαίνει τους 80 τόνους. Επίσης διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδου.

Κατόπιν ενεργειών του Τμήματος Ασφάλειας Πολύγυρου, η μονάδα του αγροτικού συνεταιρισμού έχει σφραγισθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Όπως είχε πει στη Voria.gr ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας 15 παραγωγών, «οι εντολείς μου παραγωγοί πιστεύουν ότι το λάδι πουλήθηκε σταδιακά. Θεωρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κλαπεί τόσο μεγάλη ποσότητα χωρίς να γίνει αντιληπτό τίποτα από κανέναν».

 

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το