Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές στο Λονδίνο | Το μηνύματα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

banner roots

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές στο Λονδίνο | Το μηνύματα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
27.11.2023 | 08:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές στο Λονδίνο | Το μηνύματα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κύριο θέμα της επίσκεψής του την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και τις επαφές με ξένους επενδυτές.

Το απόγευμα της Τρίτης θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ενώ θα συναντηθεί και με τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.
 
Σήμερα το πρωί θα μετάσχει σε Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley με το Χρηματιστήριο Αθηνών. Εκεί οι Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Investment Banking της Morgan Stanley Λουίτζι Ρίζο και θα καλέσει τους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει για τα καλά αλλάξει σελίδα και έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.
 
«Αλλάξαμε την πορεία της χώρας. Η οικονομία έχει ιδιαίτερα καλές επιδόσεις. Αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα. Έχουμε μειώσει τους φόρους αλλά έχουμε επίσης αυξήσει την ανάπτυξη. Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, μπορούμε να πούμε πειστικά ότι οι δύσκολες μέρες για την Ελλάδα είναι πίσω μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο BBC.
 
Την ίδια ώρα μηνύματα στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενόψει και της συνάντησής του αύριο με τον Ρίσι Σούνακ.
 
«Θεωρούμε ότι τα γλυπτά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και ότι ουσιαστικά εκλάπησαν, άρα αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα ζήτημα ιδιοκτησίας, το ζήτημα είναι η επανένωσή τους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC. Είναι σαν να σας έλεγα να κόψετε τη Μόνα Λίζα στη μέση και θα έχετε τη μισή στο Λούβρο και τη μισή στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτό ακριβώς συνέβη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και γι’ αυτό συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση για μία συμφωνία που θα είναι ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου, αλλά που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα και να τα εκτιμήσει ο κόσμος στο αρχικό τους περιβάλλον».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το