Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ιεροσόλυμα: Ελεύθερος με παρέμβαση του ΥΠΕΞ ο φρουρός του Έλληνα προξένου που συνελήφθη στην τελετή για το Άγιο Φως

the roots web banners 06

Ιεροσόλυμα: Ελεύθερος με παρέμβαση του ΥΠΕΞ ο φρουρός του Έλληνα προξένου που συνελήφθη στην τελετή για το Άγιο Φως
05.05.2024 | 03:02

Ιεροσόλυμα: Ελεύθερος με παρέμβαση του ΥΠΕΞ ο φρουρός του Έλληνα προξένου που συνελήφθη στην τελετή για το Άγιο Φως

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Αμεσα ελεύθερος αφέθηκε από τις ισραηλινές Αρχές, με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Έλληνας αστυνομικός που νωρίτερα σήμερα τέθηκε σε κράτηση.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. 

Το 'Αγιο Φως αφιχθεί και διανεμείται σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα αραβικά μέσα έκαναν αναφορά στη σύλληψη του φρουρού του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Το περιστατικό κυκλοφόρησε σε βίντεο ενώ έγινε αναφορά από το Al Jazeera καθώς και το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa το οποίο έγραψε: «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του τελετουργικού για το Άγιο Φως το Σάββατο και τον συνέλαβε».

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για το περιστατικό σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΑα ζητώντας διευκρινίσεις από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ζητεί την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός. Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά».​

 


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel