Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο

the roots web banners 06

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο
02.06.2014 | 16:58

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς "Ευρώπη" θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου και η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει την ενημερωτική καμπάνια σε καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις.

Κάπου 3 εκατ. καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ θα λάβουν ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ, προκειμένου  να διασφαλιστεί ότι όσοι διαχειρίζονται μετρητά στην εργασία τους είναι εξοικειωμένοι με την εμφάνιση του νέου τραπεζογραμματίου και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, και ότι μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους.

Στο φυλλάδιο υπενθυμίζονται τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν οι καταστηματάρχες για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους ώστε να δέχεται το νέο τραπεζογραμμάτιο. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία). 

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. 

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel