Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Γκρίζα» ερώτηση για το Αιγαίο | Δύο «αμφισβητούμενα» νησιά

the roots web banners 06

«Γκρίζα» ερώτηση για το Αιγαίο | Δύο «αμφισβητούμενα» νησιά
12.08.2014 | 09:56

«Γκρίζα» ερώτηση για το Αιγαίο | Δύο «αμφισβητούμενα» νησιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε νέα απόπειρα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο προχώρησε η Αγκυρα, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ζαμάν», ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Σ. Τανρίκουλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Αμυνας Ι. Γιλμάζ να απαντήσει εάν η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει στρατιωτικά φυλάκια σε «αμφισβητούμενα» νησιά στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος του CHP, το οποίο είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, αναφέρει στην ερώτησή του ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις εγκατέστησαν τα στρατιωτικά φυλάκια σε δύο νησιά, τα οποία «θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία και τα οποία η Ελλάδα είχε προηγουμένως καταλάβει αμαχητί»...

Δύο «αμφισβητούμενα» νησιά
Σύμφωνα με τη «Ζαμάν», ο Σ. Τανρίκουλου αναφέρει επίσης στην ερώτησή του ότι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών ΕΔ δείχνουν τον αρχηγό του Ελληνικού Στρατού να επιθεωρεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα δύο νησιά. Παρότι στην ερώτηση δεν κατονομάζονται τα δύο νησιά, εικάζεται ότι πρόκειται για το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ρωτά τον υπουργό Αμυνας Ι. Γιλμάζ αν πράγματι «δημιουργήθηκαν στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά, όπως αναγγέλλουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις» και, αν αυτό αληθεύει, σε ποιες κινήσεις προχώρησε η Τουρκία.

Ζητά να μάθει επίσης «επί πόσο διάστημα ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στα δύο νησιά», καθώς και «ποια είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τα άλλα (αμφισβητούμενα) νησιά» και «πόσα είναι τα (αμφισβητούμενα) νησιά τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων». Πάντως, σύμφωνα με ανταποκρίσεις τουρκικών μέσων ενημέρωσης, χθες ο Τούρκος υπουργός Αμυνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Σ. Τανρίκουλου περί «κατάληψης» των νησιών από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις...

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel