Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Βρέθηκε κρησφύγετο της ομάδας Μαζιώτη

the roots web banners 06

Βρέθηκε κρησφύγετο της ομάδας Μαζιώτη
13.08.2014 | 09:01

Βρέθηκε κρησφύγετο της ομάδας Μαζιώτη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι ειδικοί ερεύνησαν το διαμέρισμα για βιολογικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα και ποιά άτομα το χρησιμοποιούσαν, ώστε να φτάσουν στην πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι επικεφαλείς των ερευνών δεν αποκλείουν το σπίτι να έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν από το Μαζιώτη και τη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα, καθώς και τον Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος συμμετείχε με το Μαζιώτη στη ληστεία του Συκουρίου.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι το σπίτι ήταν «βοηθητικό» και το χρησιμοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για να κρύβονται σε χρονικές περιόδους που ένοιωθαν ότι οι Αρχές έφταναν στα ίχνη τους.Πιθανολογούν δε ότι χρησιμοποιήθηκε πριν από την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί πριν από ένα χρόνο, ενώ οι ενοικιαστές είχαν φύγει από το σπίτι πριν από έξι μήνες, αφήνοντας μάλιστα τα ενοίκια απλήρωτα...

Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί έγινε τώρα η έρευνα, ενώ είχε εντοπιστεί πολύ νωρίτερα, εκτιμάται ότι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είχαν την ελπίδα ότι μετά τη σύλληψη Μαζιώτη στο Μοναστηράκι και τη διαφυγή της συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, από το διαμέρισμα του Αμαρουσίου, ίσως κάποιο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» ή η ίδια η Ρούπα να κατέφευγαν εκεί και έτσι να τους συλλάβουν.

Αφού οι μέρες περνούσαν και κανείς δεν έκανε την εμφάνισή του αποφάσισαν να κάνουν την έρευνα και να συλλέξουν βιολογικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Παράλληλα με τις έρευνες στο διαμέρισμα των Πατησίων συνεχίζονται και αυτές για τον εντοπισμό της συντρόφου του συλληφθέντος τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel