Η Aegean Regatta πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικά λιμάνια-σταθμούς του Αιγαίου και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός του Αρχιπελάγους.
Φέτος 80 περίπου ιστιοπλοϊκά σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα καλύψουν μια διαδρομή άνω των 100 ναυτικών μιλίων στο αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων, ξεκινώντας από την ακριτική Λέρο (16-18/8), συνεχίζοντας στην Κω (18-20/8), στην Τήλο (20-22/8), και καταλήγοντας στη Ρόδο (22-23/8).
Όπως κάθε χρόνο, η Aegean Regatta θα γίνει και φέτος αφορμή για ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα νησιά-σταθμούς του αγώνα, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό των νησιών μας.
Τόσο οι εκδηλώσεις όσο και το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού, έχουν αναδείξει την Aegean Regatta, σε ένα μεγίστης σημασίας καλοκαιρινό γεγονός για τα ελληνικά νησιά, σε μια αληθινή ετήσια γιορτή της θάλασσας του Αιγαίου.
Η Aegean Regatta διοργανώνει από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικλής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές τους ναυτικούς ομίλους του Αιγαίου.