Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή

the roots web banners 06

25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή
07.11.2012 | 16:24

25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

 Στο τσουνάμι περικοπών που προβλέπει το νέο μνημόνιο περιλαμβάνονται και δύο νέα χαράτσια για τους ασφαλισμένους με ισχύ, όμως, από 1/1/2014. Από την ημερομηνία αυτή «ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ».

Το μέτρο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο να μιλά για ντροπή και αίσχος και να κατηγορεί για αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «οικονομικά υποζύγια».

«Οι ασθενείς θα τιμωρούνται, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, κάθε φορά που θα παίρνουν ένα φάρμακο ή θα νοσηλεύονται σε Δημόσιο Νοσοκομείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Σοβαρότερο πρόβλημα, επισημαίνει, θα αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες και οι συνταξιούχοι «… οι οποίοι αναγκάζονται να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους».

 

Δύο νέα «χαράτσια» στους ασφαλισμένους επιβάλει το μνημόνιο με αρχή ισχύος την 1η Ιανουαρίου του 2014. όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, ορίζεται η καταβολή από τους ασθενείς 1 ευρώ υπέρ ΕΟΠΥΥ για κάθε συνταγή που εκτελείται από τους φαρμακοποιούς ενώ θα καταβάλλεται και το ποσό των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Καθώς αναμένονται αντιδράσεις για αυτή την πρόβλεψη του μνημονίου, η κυβέρνηση προσπάθησε να καθησυχάσει σύμφωνα με το ΒΗΜΑ επισημαίνοντας ότι το μέτρο ενδέχεται να μην εφαρμοστεί αν η χώρα πιάσει τους στόχους του μνημονίου το 2013. Στο πολυνομοσχέδιο πάντως υπάρχει η επισήμανση ότι «δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών», κάτι που σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα πάνω το ποσό. Πηγή: www.lifo.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel