Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Έκθεση Vintage Toys στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

banner roots

Έκθεση Vintage Toys στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
22.04.2018 | 10:47

Έκθεση Vintage Toys στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Για 5η χρονιά η έκθεση Vintage Toys δίνει στους επισκέπτες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν μια βουτιά πίσω στο χρόνο, και να νιώσουν και πάλι παιδιά.

Να θαυμάσουν η και να αγοράσουν τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν την δεκαετία του '80.

Όπως τότε που το ξυπνητήρι χτυπούσε στις 7, και δεν ήταν για το σχολείο, αλλά για τους πιτσιρικάδες που ήθελαν να δουν παιδικά στην τηλεόραση με το σεμεδάκι. Και ας ήταν Σαββατοκύριακο, και ας αγανακτούσαν οι μαμάδες «Μια φορά να ξυπνούσες με τέτοια όρεξη για να πας στο σχολείο, πριν χτυπήσει το κουδούνι, μόνο μια φορά..!» , αν σας λέει κάτι… Μια ξεχωριστή γωνιά της έκθεσης είναι το club των Power Rangers. Στην πραγματικότητα , δεν μπορεί παρά να κολλήσει στο συγκεκριμένο σημείο κάθε τριαντάρης που θα περάσει. Εκεί συναντήσαμε τον πράσινο power ranger, κατά κόσμο Λάζαρο , αλλά και τον Άρη, ντυμένο power ranger στα μπλε. Οι δυο νέοι είναι μέλη του fan club, και είναι μεγάλη χαρά γι αυτούς να εκθέτουν μια φορά τον χρόνο την συλλογή που με τόσο κόπο έχουν δημιουργήσει. Υπογραφές, αυτόγραφα από τους αγαπημένους τους πρωταγωνιστές και μια ομάδα στο facebook, για όσους δεν ξέχασαν το αγαπημένο παιδικό πρόγραμμα που έκανε πάταγο.

«Για να μαθαίνουν οι καινούριοι και να θυμούνται οι παλιοί» λένε στο iefimerida.gr και μας δείχνουν με χαρά μέρος της συλλογής τους. Από τις 20 έως τις 22 Απριλίου μικροί και μεγάλοι έχουν τη μοναδική δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παλιά τους λημέρια μέσα από τη μεγαλύτερη συλλογή από παλαιά παιχνίδια,. Ρετρό κονσόλες, Arcade καμπίνες, κατασκευές Lego, Playmobil, Subbuteo, κόμικς, επιτραπέζια, λούτρινα, τσίγκινα, αυτοκόλλητα, pedal cars, ποδήλατα . Και όχι μόνο, καθώς όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν και αγορές από εξειδικευμένα καταστήματα που θα αναβιώσουν αυτή την εποχή που θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά μας.

Ο Αιμίλιο Σουάρες είναι συλλέκτης παιχνιδιών και έχει καταφέρει αυτό που πολλοί ονειρεύονται. Έκανε το χόμπι του επάγγελμα και ζει από την πώληση vintage παιχνιδιών. «Εδώ μπορεί να βρει κανείς παλιά παιχνίδια. Υπάρχει απήχηση από τον κόσμο μας εξηγεί, το vintage είναι στη μόδα, και έχουμε πελάτες που είναι νεότεροι σε ηλικία και δεν έχουν ζήσει τις εποχές που έκαναν θραύση τα παιχνίδια μας. Μετά από την επίσκεψη 8.000 επισκεπτών στην 4η έκθεση, φέτος ο χώρος είναι διπλάσιος για να χωρέσει όλα τα όνειρα που δημιουργήθηκαν στα παιδικά δωμάτια τις δεκαετίες του ΄70 του ’80 και του '90. Αλλά και για να μπορεί ανταποκριθεί σε νέο ρεκόρ προσέλευσης.

«Μου θυμίζει ανέμελα παιδικά χρόνια στο χωριό» μας λέει ο 29χρονος σήμερα Χρόνης, που έμαθε για την έκθεση από το fb, και έσπευσε από την πρώτη κιόλας μέρα να την επισκεφτεί.. Όπως και πέρσι δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι διαγωνισμοί αλλά και οι εκπλήξεις μιας άλλης εποχής.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Κτίριο «Μηχανουργείο» Ώρες διεξαγωγής : 20-21-22 Απριλίου 2018 απο τις 11:00 - 23:00 Είσοδος: 5€ για όλο το 3ήμερο .Cosplayers και παιδιά έως 10 ετών δωρεάν. Κλήρωση με το εισιτήριο 2 "Nintendo SNES mini" και 2 "Nintendo NES mini" χορηγία απο την CD Media

Πηγή: Eπιστρέφουν οι Power Ranger - Εκθεση Vintage Toys στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel