Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις φέτος το Πάσχα!

banner roots

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις φέτος το Πάσχα!
21.04.2021 | 13:13

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις φέτος το Πάσχα!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Αναρωτιέσαι ακόμη πώς θα είναι το φετινό Πάσχα; Σίγουρα όχι σαν το περσινό και σίγουρα όχι σαν τα ακόμη παλιότερα. Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν, αλλά ο χρόνος δεν σταματά. Και το φετινό Πάσχα είναι εδώ για να μας θυμίσει ότι ο ανοιξιάτικος καιρός μπορεί να καλύψει κάθε πρόβλημα. Τι κι αν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλους αριθμούς δεν είναι εφικτές; Καλή διάθεση να υπάρχει, καθώς και ιδέες που θα κάνουν τις γιορτινές μέρες όσο πιο όμορφες και διασκεδαστικές γίνεται.

Από το βάψιμο αυγών μαζί με τα παιδιά έως την άθληση στην ύπαιθρο κάτω από τον ζεστό αιγαιοπελαγίτικο ήλιο και από μία online συνεδρία στα συναρπαστικά φρουτάκια μέχρι το δείπνο με αγαπημένους μας, είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία, υπάρχουν αρκετές λύσεις που σε περιμένουν αν το επιδιώξεις.

Ο δημιουργικός και παραγωγικός χρόνος με τα παιδιά είναι κάτι που σίγουρα ευχαριστεί ενήλικους κι ανήλικους, αλλά πέραν της βαφής των αυγών υπάρχουν κι άλλες «υποχρεώσεις». Σαν νονός, το πνευματικό σου παιδί περιμένει μία αγκαλιά κι ένα όμορφο πασχαλινό δώρο όπως κάθε χρόνο. Με τις αποστάσεις να μας χωρίζουν, η διαδικτυακή επικοινωνία μπορεί να συνοδευτεί από το καθιερωμένο δώρο που έχεις τη δυνατότητα να του αποστείλεις… Γιατί να μην είναι μία ξεχωριστή ευχετήρια κάρτα, από τις εκατοντάδες που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο, η οποία όμως να είναι απόλυτα προσωποποιημένη ώστε να εκφράζει τα συναισθήματά σου για εκείνο;

Το βάψιμο των αυγών επιστρέφει στις παρατηρήσεις μας, αλλά απλώς για να μας μεταφέρει σε μία άλλη παρόμοια ενασχόληση: το πασχαλινό τραπέζι. Είναι αλήθεια ότι και φέτος το ψήσιμο του οβελία αποτελεί ένα είδος… πρόκλησης, όμως για πάνω από έναν χρόνο οι περισσότεροι από εμάς βρήκαμε τον χρόνο ώστε να μάθουμε τα μυστικά της κουζίνας. Το φετινό Πάσχα είναι, λοιπόν, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να… εφαρμόσουμε όλα όσα μάθαμε σε αυτό το διάστημα και να εξερευνήσουμε νέες, άγνωστες μαγειρικές περιοχές. Αν η μαγειρίτσα ήταν πάντοτε έτοιμη στο τραπέζι χωρίς την παραμικρή ανάμειξη από εσένα, ίσως ήρθε η ώρα να βάλεις… πλάτη. Αν τα κουλουράκια εμφανίζονταν ως μάννα, έφτασε η στιγμή να μάθεις πόσο εύκολα φτιάχνονται και πόσο χαλαρωτικό είναι το πλάσιμο. Κι αν η παρασκευή τσουρεκιού σού φαίνεται τρομερά δύσκολη υπόθεση (είναι!), σίγουρα η προσπάθεια θα σε κάνει να νιώσεις περισσότερο δημιουργικός!

ekklisia stauros

Η Θεία Λειτουργία των ημερών είναι απαραίτητη για κάποιους από εμάς, αλλά τα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για πολλούς ελιγμούς. Δεν είναι κακό να παρακολουθήσεις την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας από την τηλεόραση ή και το ραδιόφωνο, κάτι το οποίο μπορεί μάλιστα να σε βοηθήσει να δώσεις μεγαλύτερή προσοχή στα όσα αναφέρουν οι Γραφές.

Καθώς φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει την ίδια ημέρα με το Μεγάλο Σάββατο, είναι μία καλή ευκαιρία για το παραδοσιακό στεφάνι λουλουδιών. Αν μάλιστα τα λουλούδια προέρχονται από την αυλή ή από μία βόλτα στην εξοχή, το τελικό αποτέλεσμα προσφέρει ένα ακόμη πιο όμορφο συναίσθημα. Καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε, υπάρχει πάντα και η… δεύτερη ευκαιρία αν δεν θέλεις να μπλέξεις το εορταστικό κλίμα του Πάσχα με την πιο γνωστή ημέρα της άνοιξης, οπότε στις 4 Μαΐου μπορείς να γιορτάσεις για δεύτερη φορά.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που τελικά θα επιλέξεις να κάνεις πριν και μετά την Κυριακή του Πάσχα, είναι σίγουρο ότι αυτή την ιδιαίτερη ημέρα το τραπέζι πρέπει να στρωθεί. Και γύρω του οφείλουν να κάθονται όλοι οι αγαπημένοι σου, ακόμη και σε μία εποχή όπου το «δίπλα» δεν σημαίνει πάντοτε «φυσική παρουσία». Παρ’ όλα αυτά, η δουλειά θα γίνει ακόμη κι αν οι αποστάσεις μάς χωρίζουν: ετοίμασε το τραπέζι, πραγματοποίησε μία διαδικτυακή κλήση και απόλαυσε τις στιγμές έστω και με αυτόν τον διαφορετικό τρόπο. Άλλωστε, οι γονείς σου και οι φίλοι σου δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσουν, το αντίθετο: θα εκτιμήσουν την κίνησή σου επειδή θα τους έχεις σκεφτεί.

Η ώρα της Ανάστασης πλησιάζει. Θα είναι διαφορετική; Ναι. Θα είναι ιδιαίτερη; Ναι. Μπορεί να γίνει ξεχωριστή και να την θυμάσαι για πολλά, πολλά χρόνια; Ναι. Μην αργείς λεπτό λοιπόν. Ξεκίνα τις προετοιμασίες. Το Πάσχα είναι τόσο κοντά όσο είναι και ο πιο ιδιαίτερος εορτασμός που θα έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου.

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το