Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Διακόσμηση μπαλκονιού: Πώς να δώσετε μια vintage πινελιά στους εξωτερικούς σας χώρους

banner roots

Διακόσμηση μπαλκονιού: Πώς να δώσετε μια vintage πινελιά στους εξωτερικούς σας χώρους
15.07.2021 | 12:58

Διακόσμηση μπαλκονιού: Πώς να δώσετε μια vintage πινελιά στους εξωτερικούς σας χώρους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το αγαπημένο μας μπαλκόνι γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τα δροσερά πρωινά και βράδια του καλοκαιριού, μεγαλώνοντας και ομορφαίνοντας το σπίτι μας. Θέλετε να το διακοσμήσετε με πρωτότυπο και νοσταλγικό τρόπο;

Η vintage διακόσμηση μπαλκονιού είναι μια τάση που έχει επιστρέψει δυναμικά για τους εξωτερικούς χώρους και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα στυλ που ταιριάζει σε όλα τα σπίτια, ακόμα και τα πιο μοντέρνα, καθώς εντάσσεται όμορφα στους σύγχρονους χώρους, κάνοντάς τους να δείχνουν πιο οικείοι και ζεστοί.

Πώς, όμως, μπορείτε να δημιουργήσετε μια vintage ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας; Ρωτήσαμε τους έμπειρους διακοσμητές από το Echo Deco και μας έδωσαν μερικές απλές αλλά πρωτότυπες ιδέες, από τις οποίες μπορείτε να εμπνευστείτε!

balconi me fwta

Μεταλλικά έπιπλα

Οι μεταλλικές πολυθρόνες και τα τραπέζια που βλέπαμε στα εύπορα σπίτια στις ελληνικές ταινίες είναι μια ξεχωριστή προσθήκη στη βεράντα που της δίνει μεμιάς έναν αριστοκρατικό τόνο. Οι μεταλλικές πολυθρόνες, όπως και τα τραπέζια για τη μέση, βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο και χρησιμεύουν τόσο για φαγητό όσο και για χαλάρωση.

Πολυθρόνες Ζαππείου, Φερ Φορζέ αλλά και ρετρό πολυθρόνες σε λευκό, μαύρο ή χάλκινο χρώμα θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σας. Επιπλέον, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι από μασίφ μέταλλο, οπότε είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές.

Για να γίνουν πιο αναπαυτικές οι πολυθρόνες, μπορείτε να βάλετε μαξιλάρια. Μάλιστα, σας προτείνουμε να επιλέξετε έντονα χρώματα, για να δώσετε στον χώρο μια χαρούμενη πινελιά.

Φωτισμός

Επόμενο βήμα να επενδύσετε στον φωτισμό του μπαλκονιού, ώστε να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα το βράδυ. Τα ηλιακά φωτιστικά φορτίζονται όλη μέρα από την ηλιακή ακτινοβολία και το βράδυ χαρίζουν το ζεστό φως τους για ώρες.

Για vintage διακόσμηση, προτείνουμε φωτιστικό τύπου μπάλας, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του μπαλκονιού, όπως στα κάγκελα, το ταβάνι ή τον τοίχο, αρκεί να έχει επαφή με τον ήλιο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Γλάστρες

Τα λουλούδια δε μπορούν να λείπουν από κανέναν εξωτερικό χώρο σε διάφορα σημεία. Γεμίστε το μπαλκόνι με μεταλλικές και ξύλινες ζαρντινιέρες και γλάστρες με κλασικά λουλούδια, όπως τα τριαντάφυλλα, οι γαρδένιες και τα γεράνια και ο χώρος θα αποκτήσει μια άκρως καλοκαιρινή νότα.

Ένα μεταλλικό, παλαιού τύπου ποτιστήρι, το οποίο μπορεί να μετατραπεί και σε αυτοσχέδια γλάστρα, θα συμπληρώσει εκπληκτικά την εικόνα ενός προσεγμένου μπαλκονιού που μας θυμίζει τα παλιά.

Φαναράκια και άλλα διακοσμητικά

Τελευταία πινελιά για ένα ολοκληρωμένο σύνολο είναι τα διακοσμητικά. Τα μεταλλικά φαναράκια είναι must για ρομαντική ατμόσφαιρα. Στο δάπεδο, κρεμασμένα από το ταβάνι ή από το κλαδί κάποιας γλάστρας, θα γεμίσουν με τη ζεστασιά τους ολόκληρο το μπαλκόνι. Τη vintage αισθητική μπορείτε να συμπληρώσετε και με μερικά μεταλλικά διακοσμητικά, όπως ρεπλίκες σε διάφορα σχέδια, που θα συνδυάσουν άψογα το κλασικό με το μοντέρνο.

Βρείτε ξεχωριστές ιδέες για vintage διακόσμηση μπαλκονιού αλλά και όλου του σπιτιού στο Echo Deco.

Meta Description: Mάθετε πως μπορείτε να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας και να του δώσετε μια vintage πινελιά με τις εύκολες συμνουλές μας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το