Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πως να αντικαταστήσετε τα χαλιά του σπιτιού σας

banner roots

Πως να αντικαταστήσετε τα χαλιά του σπιτιού σας
29.09.2022 | 12:42

Πως να αντικαταστήσετε τα χαλιά του σπιτιού σας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Μπορεί να ψάχνετε για ένα νέο χαλί για να το προσθέσετε στο σπίτι σας, αλλά πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε το δωμάτιο. Και τι εννοούμε με αυτό; Να αφαιρέσετε το παλιό χαλί, να κάνετε μία γενική καθαριότητα ώστε το νέο χαλί να τοποθετηθεί σε έναν καθαρό και φρεσκαρισμένο χώρο. Η μετακίνηση ενός χαλιού μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο και έχοντας μερικά πράγματα έτοιμα θα το κάνετε πολύ πιο εύκολο!

  1. Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε όλα τα έπιπλα από το δωμάτιο. Αυτό περιλαμβάνει τυχόν τραπέζια, καρέκλες, γραφεία ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποστούν ζημιά από το βάρος του χαλιού κατά τη μετακίνηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο μπροστά από κάθε έπιπλο, ώστε να είναι εύκολη η μετακίνησή του χωρίς να προσκρούει σε οτιδήποτε άλλο.
  1. Στη συνέχεια, σκουπίστε όλες τις γωνίες, τις άκρες και κάτω από τα έπιπλά σας με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα πριν τα μετακινήσετε από τη θέση τους στο δωμάτιο. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χαλαρά νήματα ή κλωστές πουθενά στο χαλί σας, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές κατά τη μετακίνησή του μέσα από πόρτες ή διαδρόμους.
  1. Αφού γίνουν όλα αυτά, τυλίξτε το παλιό σας χαλί από τις αντίθετες άκρες και δέστε σχοινί γύρω του και στις δύο άκρες, ώστε να παραμείνει τυλιγμένο ενώ το μετακινείτε έξω από το σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χαλαρές κλωστές που μένουν πίσω, καθώς θα μπορούσαν να πιαστούν σε κάτι κατά τη μεταφορά, οπότε θα πρέπει να τις κόψετε πρώτα πριν το μετακινήσετε έξω.

Για να διασφαλίσετε ότι τα χαλιά σας θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είναι σημαντικό να τα φροντίζετε σωστά. Ακολουθούν δυο συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα καινούργια χαλιά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση:

  1. Σκουπίστε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα. Η ηλεκτρική σκούπα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρύνετε τη βρωμιά και το χώμα ειδικά από τα παιδικά χαλιά https://my-carpet.gr/product-category/xalia-carpets/paidika-xalia/ σας. Θα πρέπει να σκουπίζετε τα χαλιά σας με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά μπορείτε να τα σκουπίζετε πιο συχνά αν λερώνονται πιο γρήγορα. Εάν τα χαλιά σας είναι ιδιαίτερα βρώμικα, ίσως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν χαλιών σε αυτά πριν τα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Αυτό θα καθαρίσει το χαλί καλύτερα από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε μόνο την ηλεκτρική σκούπα.
  1. Σφουγγαρίζετε τακτικά με σαπουνόνερο. Εάν έχετε σκληρά δάπεδα εκτός από τις περιοχές με χαλιά https://my-carpet.gr/product-category/xalia-carpets/ , σφουγγαρίστε τα με σαπουνόνερο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση σκόνης και θα τα διατηρήσει καθαρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πολύ νερό όταν σφουγγαρίζετε -αρκετό ώστε το δάπεδο να είναι υγρό όταν στεγνώσει ξανά- και βεβαιωθείτε ότι στύβετε καλά τη σφουγγαρίστρα σας πριν την ξαναχρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε τη διασπορά βακτηρίων στο σπίτι σας.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το