Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Βοστώνη 1659: Όταν η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» ήταν τιμωρητέα

the roots web banners 06

Βοστώνη 1659: Όταν η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» ήταν τιμωρητέα
29.12.2023 | 18:20

Βοστώνη 1659: Όταν η ευχή «Καλά Χριστούγεννα» ήταν τιμωρητέα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Κάποτε για 22 ολόκληρα χρόνια, η ευχή “Καλά Χριστούγεννα” ήταν απαγορευμένη και θεωρούνταν παράνομη, με πρόστιμο 5 σελινίων για τους παραβάτες.

Ένα από τα πιο αγαπημένα γεγονότα του χρόνου για μικρούς και μεγάλους είναι τα Χριστούγεννα. Στις 11 Μαΐου του 1659, πουριτανοί θεοκράτες αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και γιορτές, επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους τολμούσαν να παραβούν τις εντολές.

Σύμφωνα με τα αρχεία του γενικού δικαστηρίου της Massachusetts Bay, οι Πουριτανοί κηρύξανε τα Χριστούγεννα παράνομα, διατάζοντας πρόστιμο πέντε σελινίων σε όποιον παραβίαζε τον νόμο. Αυτή η απαγόρευση, που είχε ως στόχο να εξαλείψει το φιλικό και χαλαρωτικό κλίμα των εορτών, διήρκεσε μέχρι το 1681.

Ο Increase Mather, που καθιέρωσε τα δικαστήρια “Salem Witch Trials,” πιστεύε ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών, οι άνθρωποι εμπλέκονταν σε αμαρτίες όπως η χαρτοπαιγνία, η υπερβολική κατανάλωση κρασιού και άλλες αντισυμβατικές πρακτικές.

Πριν από την απαγόρευση, τα Χριστούγεννα γιορτάζονταν διαφορετικά από ό,τι σήμερα. Και τα μπόνους καζίνο του rethymnoguide.gr δεν εξαρτώνται από τις γιορτές και τις απαγορεύσεις. Σύμφωνα με την παράδοση, οι φτωχοί απαιτούσαν από τους πλούσιους να τους παρέχουν φαγητό και ποτό, διαφορετικά οδηγούσαν σε βίαιες ενέργειες. 

Σύμφωνα με τον πουριτανικό νόμο, απαγορεύονταν πολλές εορταστικές λιχουδιές όπως πίτες με κιμά και πουτίγκα, ενώ υποχρεωνόταν ο κόσμος να εργάζεται την ημέρα των Χριστουγέννων, με τους τελάληδες να φωνάζουν στους δρόμους “Όχι στα Χριστούγεννα.”

Τα Χριστούγεννα επέστρεψαν στη Βοστώνη το 1681, όμως, με τον νέο κυβερνήτη Sir Edmund Andros να χρειάζεται προστασία από βρετανικούς στρατιώτες το 1686 καθώς συμμετείχε σε χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Παρόλα αυτά, η γιορτινή ατμόσφαιρα παρέμεινε “εκτός μόδας” μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όπου μαθητές κινδύνευαν με αποβολή αν έκαναν κοπάνα από τα μαθήματά τους τα Χριστούγεννα του 1869.

 

Πηγή: lavart.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel