Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>The Perfect Mini Vacation: Πώς να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε ένα άνετο τροχόσπιτο με ρόδες

the roots web banners 06

The Perfect Mini Vacation: Πώς να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε ένα άνετο τροχόσπιτο με ρόδες
22.05.2024 | 13:32

The Perfect Mini Vacation: Πώς να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε ένα άνετο τροχόσπιτο με ρόδες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το αυτοκίνητό τους είναι στην πραγματικότητα ένα σπίτι – ναι, περισσότερο σαν δεύτερο σπίτι για αυτούς.

Είναι ακόμα καλύτερα αν το αυτοκίνητό σας έχει άφθονο χώρο. ας πούμε ότι έχετε ένα βαν ή ένα μεγάλο SUV. Αλλά, για να κάνετε το αυτοκίνητό σας σπίτι, χρειάζεστε εξοπλισμό και αξεσουάρ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που πηγαίνουν συχνά σε διακοπές και κάμπινγκ.

Η μετατροπή του αυτοκινήτου σας σε ένα άνετο τροχόσπιτο με ρόδες ξεκινά με την απόκτηση ενός φορτηγού ή ενός μεγάλου SUV – τα μίνι φορτηγά μπορούν επίσης να σας φανούν χρήσιμα. Επίσης, αξίζει να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε ορισμένες πτυχές του αυτοκινήτου για να εγκαταστήσετε εξαρτήματα aftermarket που θα έκαναν το αυτοκίνητο να νιώθει σαν «σπίτι». Εδώ, αυτό το άρθρο εξηγεί τους καλύτερους τρόπους για να τροποποιήσετε το αυτοκίνητό σας για διακοπές και κάμπινγκ.

Πώς να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε ένα άνετο τροχόσπιτο με ρόδες

Πρώτα πράγματα πρώτα, χρειάζεστε ένα φαινομενικά μεγάλο αυτοκίνητο, αλλά αν το αυτοκίνητό σας δεν είναι μεγάλο – ας πούμε, ένα συμπαγές σεντάν ή χάτσμπακ – θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικά όσο ένα μεγαλύτερο όχημα. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο αυτοκίνητό σας ή να τα τοποθετήσετε στο πορτμπαγκάζ μέχρι να τα χρειαστείτε.

1. Ξεκινήστε με μια σχάρα οροφής

Μερικά αυτοκίνητα διαθέτουν ενσωματωμένες σχάρες οροφής, αλλά αν η δική σας δεν έχει, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια – καθώς είστε συχνός κατασκηνωτής ή τουρίστας. Το ράφι μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσθετος χώρος αποθήκευσης ή βάση για την τοποθέτηση των ηλιακών σας συλλεκτών. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για τη μεταφορά ποδηλάτων ή οποιουδήποτε άλλου ογκώδους υλικού που φέρνετε μαζί σας. Οι περισσότερες από αυτές τις σχάρες απλώς προσαρμόζονται στα πλαίσια των θυρών του αυτοκινήτου, ώστε να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε όχημα, συμπεριλαμβανομένων των μικρών αυτοκινήτων.

2. Αποκτήστε άφθονα εργαλεία αποθήκευσης και οργανωτές φόρτωσης

Είναι πολύ σημαντικό να αγοράζετε άφθονο αποθηκευτικό εξοπλισμό και αξεσουάρ φόρτωσης. Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα αντικείμενα και τα σκεύη της κατασκήνωσης με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα κάθε φορά που τα χρειάζεστε. Εάν συνήθως περνάτε μέρες ή εβδομάδες κάθε φορά που πηγαίνετε για κάμπινγκ, τότε ο αποθηκευτικός σας εξοπλισμός θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να περιέχει όλα όσα θα χρειαστείτε για αυτές τις μεγάλες μέρες κατασκήνωσης.

3. Μην ξεχνάτε να έχετε κουζίνα

Για να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε τροχόσπιτο για κάμπινγκ και υπαίθρια πικνίκ, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν «χώρο κουζίνας». Αυτό είναι βασικά η αγορά μιας μικρής κουζίνας υγραερίου και ο εντοπισμός ενός ιδανικού σημείου για να την τοποθετείτε πάντα όταν θέλετε να μαγειρέψετε – φυσικά, αυτό το ιδανικό σημείο θα ήταν κάπου στην πλευρά του πορτμπαγκάζ. Αφού πάρετε μια σόμπα, θα πρέπει να πάρετε μερικές μικρές κατσαρόλες και ένα αντικολλητικό τηγάνι.

4. Τσάντες Ψύξης ή Μίνι Ψυγείο

Χρειάζεστε μια μίνι τσάντα ψυγείου ή τσάντα ψυγείου αυτοκινήτου για κάμπινγκ σε ανοιχτούς χώρους. Τα ψυγεία αυτοκινήτων είναι συμπαγή σε μέγεθος και χωρούν εύκολα μεταξύ του καθίσματος του οδηγού και του συνοδηγού. Εάν η προσθήκη ενός ψυγείου αυτοκινήτου στο αυτοκίνητό σας φαίνεται ογκώδης ή θα εξαντλούσε περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου σας, τότε μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε μια πιο δροσερή τσάντα. Τα περισσότερα από αυτά πωλούνται κάτω από 30 € και μπορούν να διατηρήσουν τα πράγματά σας δροσερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5. Πάρτε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης και μερικές προμήθειες

Κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν ακόμη και στο πιο περίεργο μέρος που μπορεί να περιμένετε να συμβεί. Τούτου λεχθέντος, είναι πάντα σκόπιμο να μετακινηθείτε με κιτ έκτακτης ανάγκης και προμήθειες – σε περίπτωση που συμβεί κάτι και χρειαστεί άμεση απάντηση. Επίσης, φροντίστε να συμπεριλάβετε καλώδια βραχυκυκλωτήρα, τάκους τροχών, υδραυλικά λάδια και μερικές βίδες/κλειδιά – κάποια πράγματα μπορεί να σφίξουν, ξέρετε;

Τι περισσότερο?

Εκτός από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα πράγματα που θα θέλατε να συμπεριλάβετε για το κάμπινγκ σας. Δείτε τα ως μόνο τα βασικά που πρέπει να έχετε μαζί σας για τέτοιες εξωτερικές ευκαμψίες. Το κάμπινγκ στο αυτοκίνητό σας είναι διασκεδαστικό – πολύ πιο διασκεδαστικό από το να στήσετε μια σκηνή. μπορείτε να στήσετε μια σκηνή αν θέλετε. Εάν όλα αυτά σας φαίνονται ογκώδη, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα μίνι αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ή τροχόσπιτο που συνοδεύεται από τα περισσότερα από αυτά ως τυπικά χαρακτηριστικά. Καλό κάμπινγκ!

Περαιτέρω ανάγνωση : Πληροφορίες για τα αξεσουάρ από την ιστοσελίδα autodoc.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το