Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις όταν ανοίγεις μια νέα καφετέρια

the roots web banners 06

Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις όταν ανοίγεις μια νέα καφετέρια
12.06.2024 | 14:55

Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις όταν ανοίγεις μια νέα καφετέρια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Άνοιξες πρόσφατα κάποιο καφέ και δεν ξέρεις πως να κινηθείς; Δεν χρειάζεται άγχος.

Εξάλλου, το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Πρέπει να βάλεις τη δική σου προσωπική προσπάθεια, προκειμένου να φέρεις την επιτυχία. Κυρίως, οφείλεις να μην δημιουργείς προβλήματα εξαιτίας βιαστικών αποφάσεων. Παρακάτω, θα δεις μερικές από τις σημαντικότερες που θα κληθείς να πάρεις.

Πλάνο και σχεδιασμός

  • Don't: Μην αυτοσχεδιάζεις. Αν για το μέλλον της επιχείρησης σου αποφασίζεις σπασμωδικά, τότε το μέλλον της θα είναι δυσοίωνο.
  • Do: Θέλεις να έχεις μια καφετέρια που αργότερα θα αποκτήσει και άλλα υποκαταστήματα; Προτιμάς ένα μικρό, ιδιαίτερο καφέ που να ξεχωρίζει; Αυτά τα ερωτήματα, πρέπει να τα απαντήσεις ξεκάθαρα μέσα σου από την αρχή.

Σχεδιασμός καταλόγου

  • Don't: Μην προσφέρεις ό,τι φαγώσιμο ή πόσιμο σου έρχεται στο κεφάλι. Δεν μπορείς να ικανοποιήσεις όλους τους πελάτες του κόσμου.
  • Do: Φρόντισε ο κατάλογος σου να έχει συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία ξέρεις ότι εσύ και το προσωπικό σου μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και σωστά. Η ποιότητα είναι σημαντική, αν θες να διατηρήσεις τους πελάτες. Quality over quantity. Αλλιώς, όλοι οι κόποι σου θα πάνε στράφι.

Ποιότητα του σέρβις

  • Don't: Μην είσαι αγενής με τους πελάτες σου. Ακόμα και αν σε έχουν φέρει στα όριά σου, πρέπει να συγκρατηθείς. Επίσης, μην χρησιμοποιείς μπλοκάκια για τις παραγγελίες σου, γιατί θα καθυστερήσεις σημαντικά και πιθανόν να οδηγηθείς σε λάθη. Άσε που είναι και ξεπερασμένο.
  • Do: Επένδυσε σε κάποιο πρόγραμμα παραγγελιών https://www.elink.com.gr/. Η τεχνολογία θα σε βοηθήσει να πάρεις τις παραγγελίες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ένα πρόγραμμα παραγγελιών, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες λάθους και αργοπορίας. Ακόμα και αν υπάρξουν δυσκολίες, φρόντισε να είσαι ευγενικός με τους πελάτες. Ένα συγνώμη μπορεί να μετριάσει αρκετά τον θυμό.

Σχέσεις με τους υπαλλήλους

  • Don't: Μην είσαι απόμακρος από το προσωπικό σου. Αν δεν τους εμπιστεύεσαι, δεν θα σε εμπιστευτούν ούτε αυτοί.
  • Do: Μίλα με τους υπαλλήλους σου και άφησέ τους να σου εκμυστηρευτούν τα προβλήματα τους. Είναι σημαντικό να τους δείχνεις κατανόηση. Να είσαι συνεπής στην πληρωμή τους, και στις υποχρεώσεις σου απέναντι τους. Αν είσαι σωστός, τότε και αυτοί θα αφοσιωθούν περισσότερο στη δουλειά.

Design

  • Don't: Μην αφήνεις την επιχείρηση σου να παλαιωθεί. Το εξωτερικό του καταστήματος δεν πρέπει να μοιάζει με παράγκα.
  • Do: Η εξωτερική όψη της καφετέριας πρέπει να είναι φωτεινή, καθαρή και με χαρακτήρα. Φρόντισε να του δώσεις σύγχρονη αισθητική, με μια γυάλινη εξώπορτα, άνετα τραπέζια και ζωντανά χρώματα. Αν αφήσεις καλή εντύπωση, τότε θα κερδίσεις τους πελάτες.

Συνοψίζοντας, όταν στήνεις την νέα σου επιχείρηση πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά οφείλεις να δώσεις την «μάχη». Στρατηγική, υπομονή και επιμονή λοιπόν!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel