Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Οι Κινέζοι γιατροί υποκλίνονται στον νεκρό Έλληνα που έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους ταυτόχρονα

banner roots

Οι Κινέζοι γιατροί υποκλίνονται στον νεκρό Έλληνα που έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους ταυτόχρονα
30.08.2018 | 19:51

Οι Κινέζοι γιατροί υποκλίνονται στον νεκρό Έλληνα που έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους ταυτόχρονα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

Το βράδυ της 22ας Αυγούστου, ο 37χρονος Σερίφ-Κωνσταντίνος Ελ-Γκαζάρ πέθανε στο νοσοκομείο Zhujiang στην Κίνα, αλλά η ζωή του πέρασε τα σύνορα και συνεχίστηκε με άλλο τρόπο, καθώς η καρδιά, το συκώτι, και οι δύο νεφροί του δωρήθηκαν από τους συγγενείς του και έδωσαν ζωή σε τέσσερις Κινέζους ασθενείς.

Πρόκειται για την πρώτη δωρεά πολλών οργάνων στην επαρχία Γκουανγκντόνγ και τη δέκατη συνολικά περίπτωση στη χώρα.

O Σερίφ ήταν Ελληνοαιγύπτιος (η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Αιγύπτιος). Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Jiangmen, όταν, ενώ έκανε ένα ντους, ξαφνικά έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από ένα φίλο του στο νοσοκομείο Zhujiang, όπου και μετά από λίγες ημέρες υπέκυψε από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία.

Η αδελφή του Σερίφ, μετά και από συγκατάθεση της μητέρας του, υπέγραψε να δοθούν για δωρεά τα όργανα του.

«Όλη η οικογένεια του Σερίφ, πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή. Είμαι σίγουρη ότι αν το ήξερε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το ίδιο ακριβώς θα επέλεγε να πράξει. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που και οι τέσσερις επεμβάσεις ήταν επιτυχείς και έτσι ένα μέρος της ζωής του αδελφού μου παραμένει ακόμα ζωντανό», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Οι δύο νεφροί του Σερίφ μεταμοσχεύθηκαν σε έναν άντρα ηλικίας 50 ετών και σε μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών που έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ το συκώτι του σε έναν 46χρονο ασθενή με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια. 

«Οι μεταμοσχεύσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τα μέλη των οικογενειών των ασθενών που έλαβαν τις δωρεές του Σερίφ είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη. Ένα τόσο νέο παιδί και μάλιστα ξένος... Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να τον ευχαριστήσουμε.  Όλοι εμείς οι γιατροί στο νοσοκομείο Zhujiang θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγάπη και την αυτοθυσία του», είπε ο αρμόδιος καθηγητής Zhao Ming.

 

Πηγή: zougla.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το