Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Στίβος: Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό για την απίστευτη Ελίνα Τζένγκο | Πρώτη και με διαφορά!

banner roots

Στίβος: Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό για την απίστευτη Ελίνα Τζένγκο | Πρώτη και με διαφορά!
21.08.2022 | 10:12

Στίβος: Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό για την απίστευτη Ελίνα Τζένγκο | Πρώτη και με διαφορά!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Νέος θρίαμβος για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, με την Ελίνα Τζένγκο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό!

Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, με βολή 65,81 μ. στη δεύτερη προσπάθειά της (που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ) άφησε πολύ πίσω της όλες τις αντιπάλους της και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.
 
Είναι ενδεικτικό ότι η δεύτερη αθλήτρια είχε καλύτερη βολή στα 62,01 μ., δηλαδή σχεδόν τέσσερα μέτρα διαφορά από την Ελίνα Τζένγκο.
 
Στην πρώτη προσπάθεια η Τζένγκο έκανε 60,82, δεν έκανε τρίτη προσπάθεια, στην τέταρτη βολή έκανε 59,40 μ., ήταν άκυρη στην πέμπτη προσπάθεια, ενώ στην έκτη βολή έκανε 64,57 μ., που επίσης θα της έδινε το χρυσό μετάλλιο!
 
Πλέον, η Ελλάδα έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Δύο χρυσά από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην, ένα χρυσό από τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, το σημερινό χρυσό της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό και το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.
 
Να σημειωθεί ότι η Τζένγκο έγινε η νεαρότερη (σε ηλικία 19 ετών και 350 ημερών) πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό και η νεότερη χρυσή μεταλλιούχος της Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση. Η Ελβίρα Οζολίνα (ΕΣΣΔ), που είχε κερδίσει το χρυσό το 1962 στο Βελιγράδι σε ηλικία 22 ετών και 341 ημερών, ήταν μέχρι σήμερα η πιο νέα ακοντίστρια πρωταθλήτρια Ευρώπης.
 
Η Τζένγκο ξεπέρασε ηλικιακά και τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο το 2018 στο Βερολίνο σε ηλικία 20 ετών και 136 ημερών και ήταν μέχρι σήμερα ο νεαρότερος Έλληνας πρωταθλητής (αλλά και μεταλλιούχος) Ευρώπης για τον ελληνικό στίβο.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel