Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου

the roots web banners 06

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου
25.04.2023 | 17:41

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε η 11χρονη Αναστασία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη, στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Η απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση έφτασε στο τέλος της, με τη μαθήτρια να εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην κατηγορία G13, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ.

Η Αναστασία είναι μαθήτρια της 5ης τάξεως του Δημοτικού στην Αδαμάντιο Σχολή Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου ΑΜΟ Γαλαξίας. Το παιδί άρχισε να παίζει σκάκι όταν ήταν 4 ετών. 

Στη Ρόδο, επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία, αλλά ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και άκουσε τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «Ιππότης Ρόδου» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

 

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το