Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Economist: Η Ελλάδα ανέβηκε 28 θέσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και εμφανίζει τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ 82 χωρών

the roots web banners 06

Economist: Η Ελλάδα ανέβηκε 28 θέσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και εμφανίζει τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ 82 χωρών
21.03.2024 | 12:42

Economist: Η Ελλάδα ανέβηκε 28 θέσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και εμφανίζει τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ 82 χωρών

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Σημαντική άνοδο καταγράφει η Ελλάδα που δείχνει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 χωρών, όπως καταγράφει η τελευταία έκθεση του Economist Intelligence Unit, που είναι το ερευνητικό σκέλος του Economist.

Τα στοιχεία αναδημοσίευσε σε ανάρτησή του στο Χ και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Economist κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα, που καταγράφει άνοδο 28 θέσεων, καθώς από τη θέση 62 την περίοδο 2014-2018, κατά τη διακυβέρνηση της φιλοεπιχειρηματικής, όπως τη χαρακτηρίζει, κυβέρνησης της ΝΔ, βρίσκεται στη έση 34, καταγράφοντας άνοδο 28 θέσεων.

Εύσημα του Economist στην Ελλάδα

Ο Economist κάνει ειδική αναφορά στη χώρα μας. «Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο δείκτη μας κατά την περίοδο αυτή. Αυτό αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο μιας φιλοεπιχειρηματικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία της ΝΔ, η οποία διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της, και η οποία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και ενίσχυσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη», επισημαίνει.

IMG 7772Η κατάταξη έρχεται μετά από αξιολόγηση 91 δεικτών, που μετρούν την ελκυστικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε 82 χώρες και εδάφη. «Η Σιγκαπούρη βρέθηκε στην κορυφή της τελευταίας κατάταξης και η βαθμολογία της Ελλάδας βελτιώθηκε σε σχέση με την τελευταία φορά, αντανακλώντας τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις, τις μειώσεις φόρων και την αυξημένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη» επισημαίνει ο Economist.


Σύμφωνα με την έκθεση, η Σιγκαπούρη, η Δανία και οι ΗΠΑ θα είναι οι τρεις γεωγραφικές περιοχές με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον τα επόμενα πέντε χρόνια. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, μαζί με τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Ζηλανδία.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το