Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΤΑΙΠΕΔ: Την Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια

banner roots

ΤΑΙΠΕΔ: Την Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια
07.10.2014 | 17:56

ΤΑΙΠΕΔ: Την Παρασκευή οι δεσμευτικές προσφορές για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Το ΤΑΙΠΕΔ μετά την 10ήμερη παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της διαχείρισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αναμένει πλέον τα σπουδαία που δεν είναι άλλα από τις προσφορές που θα λάβει.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις, με τις επενδύσεις από τους υποψήφιους να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη από τα επτά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί.

Τα σχήματα που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι: Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ-Zurich Airport, Fraport - Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aeroports De La Cote d Azur, και η Advent International.

Υπό παραχώρηση, σύμφωνα με το ypodomes.com, βγαίνουν δύο ομάδες από 7+4 αεροδρόμια η καθεμία, με το διαγωνισμό να προβλέπει τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για 30 συν 10 έτη.

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία μεταξύ των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια των Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Από τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, την Κω, την Κέρκυρα και τα Χανιά εκτιμάται ότι περνούν περισσότεροι από 13 εκατ. επιβάτες, απορροφώντας το 71% της επιβατικής κίνησης. Για τα συγκεκριμένα αεροδρόμια προβλέπεται επένδυση αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το