Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Restart επιχειρεί η ΝΕΛ | Πρόταση για ταχύπλοο και στη Λήμνο

the roots web banners 06

Restart επιχειρεί η ΝΕΛ | Πρόταση για ταχύπλοο και στη Λήμνο
01.12.2014 | 19:05

Restart επιχειρεί η ΝΕΛ | Πρόταση για ταχύπλοο και στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το χαμένο έδαφος φαίνεται πως επιχειρεί να κερδίσει η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου με βάση το νέο αίτημα που κατέθεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός, αναφέρει πως η ΝΕΛ ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί και πάλι εκτελώντας δρομολόγια προς την Βόρειο Ελλάδα με ταχύπλοα πλοία.

Μάλιστα, σκέφτεται να επαναφέρει στη γραμμή Ραφήνα - Χίος - Μυτιλήνη - Καβάλα, το Αίολος Κεντέρης, δέκα χρόνια μετά το τελευταίο του ταξίδι.

Στα σχέδια της εταιρείας βέβαια, είναι και η Λήμνος, αφού το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η εταιρεία θα επιδιώξει να συνδέσει τη Λήμνο με την Καβάλα με άλλο ταχύπλοο!

Η πρόταση έγινε μόνο για καλοκαιρινούς μήνες, με κύκλους της εταιρείας να αναφέρουν πως οι προτάσεις αυτές είναι συμπέρασμα μελέτης που δείχνει πως η ΝΕΛ, μπορεί να αποκομίσει κέρδη από τα συγκεκριμένα δρομολόγια, καθώς θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου, ενώ πιστεύουν πως η μείωση του χρόνου του ταξιδιού θα οδηγήσει σε αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Ενδιαφέρον για τη Λήμνο, πάντα για τους καλοκαιρινούς μήνες, φαίνεται πως έχει δείξει και άλλη ναυτιλιακή εταιρεία.

Τα σενάρια αυτά, είδαν το φως της δημοσιότητας λίγα εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος της πρόσκλησης του Υπουργείου για αποκλειστική δρομολόγηση πλοίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με την όλη διαδικασία να αποκτά και πάλι ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το