Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ενημέρωση της «ΑΜΚΕ Τουρστική», για την παρουσία της Λήμνου στην Philoxenia

banner roots

Ενημέρωση της «ΑΜΚΕ Τουρστική», για την παρουσία της Λήμνου στην Philoxenia
08.12.2012 | 16:50

Ενημέρωση της «ΑΜΚΕ Τουρστική», για την παρουσία της Λήμνου στην Philoxenia

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Χτες Παρασκευή πραγματοποήθηκε ενημέρωση των μελών της «Λήμνος Τουριστική – ΑΜΚΕ», για την παρουσία της Λήμνου, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”.

Ο Δήμος Λήμνου μέσω της «Λήμνος Τουριστική – ΑΜΚΕ» συμμετείχε στην 28η Διεθνή έκθεση τουρισμού «PHILOXENIA 2012», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.

Παρόντες στην έκθεση ήταν ο Δήμαρχος Λήμνου και Πρόεδρος της Λήμνος Τουριστική, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, η Αντιπρόεδρος κα. Χρύσα Καραϊσκάκη, η οποία και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση του περιπτέρου της Λήμνου, καθώς και επιχειρηματίες του νησιού, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, σε μία κοινή προσπάθεια για την προβολή της Λήμνου, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης του νησιού μας.

Κατά την διάρκεια της “Philoxenia 2012”, η Αντιπρόεδρος της «Λήμνος Τουριστική – ΑΜΚΕ», πραγματοποίησε αρκετά ενδιαφέροντα ραντεβού με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην Λήμνο.

Οι εμπορικοί επισκέπτες ειδικότερα, αναζητούσαν ένα νέο προορισμό για ομαδικό τουρισμό, αλλά και την προσέλευση μεμονωμένων τουριστών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις εναλλαγές του φυσικού τοπίου της Λήμνου (αμμοθίνες, ηφαιστειογενή μορφώματα, περιοχές Natura) καθώς και για τις εναλλακτικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί ο επισκέπτης του νησιού να ασχοληθεί.

Ταυτόχρονα έγιναν και συναντήσεις με διάφορους φορείς με σκοπό την τόνωση του τουρισμού κατά την «χαμηλή» περίοδο. Τέλος υπήρξε επικοινωνία και με επαγγελματίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την διαφημιστική προβολή της Λήμνου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η φετινή έκθεση έκλεισε τις πύλες της με 43%, σε σχέση με πέρυσι, αύξηση Ελλήνων και ξένων εμπορικών επισκεπτών. Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών, που συμμετείχαν στα 1.800 προγραμματισμένα επιχειρηματικά ραντεβού (χωρίς να συνυπολογίζονται οι «αυθόρμητες» συναντήσεις), θεωρεί ότι περίπου το 30% των πραγματοποιηθεισών διεπιχειρηματικών συζητήσεων θα οδηγήσει σε συμφωνίες με νέους πελάτες.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βραβεύτηκε, για πρώτη φορά, με ειδικό βραβείο διοργανωτή. Η Λήμνος με την παρουσία της, αδιαμφισβήτητα συνέβαλλε τα μέγιστα σε αυτή τη σημαντική διάκριση. Η συμμετοχή μας στην Διεθνή έκθεση τουρισμού αποδεικνύει ότι μόνο όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αυτοδιοίκηση και ιδιώτες, μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τον στόχο μας, την προβολή και την ανάπτυξη του νησιού μας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το