Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μετά το Κοινωνικό Φαρμακείο δημιουργείται στη Λήμνο και Κοινωνικό Παντοπωλείο

banner roots

Μετά το Κοινωνικό Φαρμακείο δημιουργείται στη Λήμνο και Κοινωνικό Παντοπωλείο
13.12.2012 | 10:40

Μετά το Κοινωνικό Φαρμακείο δημιουργείται στη Λήμνο και Κοινωνικό Παντοπωλείο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου γίνεται προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα στη Λήμνο, Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μέσα στα πλαίσια αυτά ξεκινάει η κατάρτιση σχετικού και απαραίτητου μητρώου.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο ενώ θα λαμβάνονται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο καθαρό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 6.000€, το ποσό θα αυξάνεται κατά 20% (1.200€ ) για κάθε μέλος της οικογένειας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τους ανασφάλιστους άπορους. Συγκεκριμένα, για την ένταξη στο μητρώο, απαιτείται η προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών:
1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. ή βεβαίωση ανεργίας(εφόσον υφίσταται)
4. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση για υποβολή φορολογικής δήλωσης, πρέπει να προσκομισθεί Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος, θεωρημένη από την εφορία, όπου να βεβαιώνεται το παραπάνω.
5. Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της Βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό.

Επειδή ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα διανεμηθούν τρόφιμα, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα ανωτέρω δικαιολογητικά σε αντίγραφα μαζί με τη συμπλήρωση σχετικής έντυπης αίτησης, έως τις 20 Δεκεμβρίου στο Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Πρόνοιας) ή να επικοινωνούν στο τηλ. 22543-51261.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το