Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Καθήλωσε ο Καργάκος το ακροατήριο στη χτεσινή ημερίδα της 88ΣΔΙ (Photos)

banner roots

Καθήλωσε ο Καργάκος το ακροατήριο στη χτεσινή ημερίδα της 88ΣΔΙ (Photos)
13.12.2012 | 14:57

Καθήλωσε ο Καργάκος το ακροατήριο στη χτεσινή ημερίδα της 88ΣΔΙ (Photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Επίσημος καλεσμένος και κύριος ομιλητής ήταν ο γνωστός ιστορικός φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντης Καργάκος.

Ο κ. Καργάκος ο οποίος βρέθηκε για μια μέρα στη Λήμνο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, καθήλωσε στη χτεσινή συγκέντρωση το ακροατήριο του, με τις ιστορικές πληροφορίες που κατέθεσε αλλά και με την αμεσότητα του λόγου του.

 

Ο Ταξίαρχος της 88 ΣΔΙ κος Μπαλαφούτης, προλόγησε και καλωσόρησε τον κ. Καργάκο, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας του, του παρέδωσε ως αναμνηστικό το έμβλημα της Ταξιαρχίας, για να θυμάται το πέρασμα του από το νησί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαφούτης

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαρελτζής, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Τσανταρλιώτης, η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου, κ. Τσούνη, εκπρόσωποι του κλήρου καθώς και αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Στρατού.

Η βραδιά επιφύλασσε και μια έκπληξη στον κ. Καργάκο, αφού ο κ. Βαρελτζής ανακοίνωσε στο τέλος της ομιλίας του, ότι στην αίθουσα βρίσκονταν και ένας παλιός συμμαθητής του κ. Καργάκου, ο γιατρός κ. Γιώργος Χατζηχαραλάμπους.
Συγκινητική στιγμή, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν απλώς συμμαθητές, αλλά "κάτοικοι" του ίδιου θρανίου στο σχολείο του Αιγάλεω τη χρονιά 1952 - 1953.

 

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης:

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το