Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αδαμίδης για εξισωτική: «Επιτέλους αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των νησιωτών»

the roots web banners 06

Αδαμίδης για εξισωτική: «Επιτέλους αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των νησιωτών»
22.04.2016 | 19:33

Αδαμίδης για εξισωτική: «Επιτέλους αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των νησιωτών»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής πολιτικής ΠΕ Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη επικοινώνησε ο ΑγροΤύπος μετά από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για διευθέτηση του ζητήματος της καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης στους παραγωγούς του Αιγαίου.

Ο κ. Αδαμίδης μίλησε για καθυστερημένη αποκατάσταση της αδικίας που είχε συντελεστεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σημαντικά ζητήματα οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού τα οποία πρέπει να διευθετηθούν ώστε να διευκολύνονται οι αγρότες του Β. Αιγαίου αλλά και της υπόλοιπης χώρας.

Κε Αντιπεριφερειάρχα, χθες (21/4) είχαμε την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την επερχόμενη καταβολή της εξισωτικής στους παραγωγούς του Αιγαίου που διευθετεί το ζήτημα ύστερα από μήνες.

Επιτέλους αποκαθίσταται με μεγάλη καθυστέρηση όπως αναφέρατε μια μεγάλη αδικία σε βάρος των νησιωτών, από εκεί και μετά, αναμένουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στο μέλλον από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου και ένα μεγαλύτερο συντονισμό μεταξύ τους ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα τα οποία χρονίζουν.

Θέλετε να μας αναφέρετε σε ποια προβλήματα αναφέρεστε;

Κοιτάξτε, εκείνο που υπάρχει πανελλαδικά σαν πρόβλημα είναι η έλλειψη συντονισμού. Δεν υπάρχει μια κοινή βάση δεδομένων για τα διάφορα μητρώα. Έχουμε αμπελουργικό μητρώο, ελαιοκομικό μητρώο κ.ό.κ. Όλα αυτά είναι αποκομμένα από την βάση δεδομένων της Ενιαίας Ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα τα οποία ο κόσμος έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να λυθεί επιτέλους καθώς έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για ψηφιακές υπηρεσίες και για αναδιοργάνωση οπότε νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν αυτά τα συστήματα για να κλείσει αυτό το θέμα. Επίσης υπάρχει ένα εγγενές πρόβλημα όσον αφορά στις δηλώσεις ΟΣΦΕ. Επειδή ο κόσμος πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις αιτήσεις ΟΣΔΕ έως τις 15/5 και επιπλέον ζητούνται και άλλα έγγραφα όπως το Ε9, συμβόλαια και όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται και επειδή εμείς σαν περιφέρεια έχουμε πολλούς παραγωγούς που πηγαινοέρχονται ή έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, πρέπει να δοθεί μια μεγάλη παράταση ώστε να γίνει μεν η δήλωση τώρα, αλλά να υπάρχει μια ανοχή σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για να γίνει η ταυτοποίηση με τους κωδικούς του ΟΠΕΚΕΠΕ. Θεωρώ ότι η παράταση των δικαιολογητικών είναι απολύτως απαραίτητη και δικαιολογημένη.

 

Πηγή: Αντώνης Ανδρονικάκης | agrotypos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel