Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ προς Σηφουνάκη: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μλάνε για σχοινί», αλλά...

banner roots

ΣΥΡΙΖΑ προς Σηφουνάκη: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μλάνε για σχοινί», αλλά...
14.02.2013 | 23:12

ΣΥΡΙΖΑ προς Σηφουνάκη: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μλάνε για σχοινί», αλλά...

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Νέα απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε σήμερα, στο χτεσινό δελτίο τύπου του βουλευτή στο Νομό Ν. Σηφουνάκη.

Στην σημερινή του αναφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζει υποκριτική συμπεριφορά στον βουλευτή, παραδέχεται όμως, ότι ακόμα κι αν περνούσε η τροπολογία που είχε καταθέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, για το θέμα των νησιωτικών ΔΟΥ, μεταξύ αυτών και της Λήμνου, δεν θα διασφαλίζονταν η μη κατάργησή τους, αλλά η διατήρησή τους για ακόμα ένα χρόνο, όπως είχε αναφέρει εχτές ο κ. Σηφουνάκης.

Αναλυτικά, η σημερινή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ:

Πάει πολύ να ανταπαντά ο κ. Σηφουνάκης στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λέσβου και Λήμνου και μάλιστα για το θέμα της Δ.Ο.Υ. Λήμνου, ενώ καλά θα έκανε να σιωπήσει. Όπως εξάλλου έπραξε και στη Βουλή την ημέρα της συζήτησης και ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου, οπότε επέλεξε και να απουσιάζει από το κοινοβούλιο, αντί να υποστηρίξει - όπως υποκριτικά έλεγε ευρισκόμενος στα νησιά - τον αγωνιζόμενο λαό της Λήμνου, αλλά και της Βορειοδυτικής Λέσβου.

Παραποιεί την αλήθεια ο κ. Σηφουνάκης όταν ισχυρίζεται πως δεν υπήρχε  τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, για τη μη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Λήμνου. Αν η τροπολογία ψηφιζόταν σήμερα η Δ.Ο.Υ. Λήμνου, όπως και η Δ.Ο.Υ. Καλλονής, αλλά και όλες οι νησιωτικές Δ.Ο.Υ. θα συνέχιζαν την λειτουργία τους, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Ο κ. Στουρνάρας όμως, Υπουργός της κυβέρνησης του κ. Σηφουνάκη βρήκε τρόπο να μη ψηφιστεί η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Απέσυρε ολόκληρο το Άρθρο 17 του νομοσχεδίου, στο οποίο είχε ενσωματωθεί η τροπολογία.

Με αυτό το συνδικαλιστικό τερτίπι κατάφερε να αφαιρεθεί η δυνατότητα να ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία για τη διατήρηση των νησιωτικών Δ.Ο.Υ. Που ήταν άραγε ο κ. Σηφουνάκης να υπερασπιστεί τους νησιώτες, όπως έπραξε ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής; Γιατί ο ίδιος και οι λοιποί νησιώτες  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσαν σχετική τροπολογία; Γιατί στις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών έλαμψε δια της απουσίας του;


κ. Σηφουνάκη,  εμείς πιστεύουμε ότι λίγος περισσότερος σεβασμός αξίζει στους νησιώτες που με αξιοπρέπεια παλεύουν για να επιβιώσουν στα νησιά τους. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το