Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη

banner roots

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη
15.02.2013 | 12:25

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει πανελλαδικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΝΟ, που ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης η οποία έχει επιβληθεί στους Ελληνες ναυτεργάτες, σε σημερινή ανακοίνωσή της, ζητά την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με το οποίο όπως υποστηρίζει επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών, εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, μηδενική φορολόγηση για τους Ελληνες ναυτικούς της ποντοπόρου και επαναφορά των ιατροφαρμακευτικών παροχών προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου.

Η ΠΝΟ έχει εξαγγείλλει δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας στη βουλή και καλεί όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες, να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Σημειώνεται ότι την επόμενη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναμένεται να έχουν συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΠΝΟ έχει θέσει θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής, που είναι η ίδια από το 2010, αλλά και για τις εσωτερικές γραμμές του Αιγαίου, που είναι η ίδια από το 2011.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel