Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου

the roots web banners 06

Δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου
24.05.2017 | 18:54

Δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με δύο αξιόλογες δράσεις ξεκινάει τις εκδηλώσεις της καλοκαιρινής περιόδου το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ., το ΛτΕ παρουσιάζει στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μύρινας, ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες αποτελούν μέρος της συλλογής του παραρτήματος Λήμνου.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν ροφήματα και εδέσματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις καλώντας στο 69 7 71 55 172.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, διοργανώνει εικαστική δράση, με στόχο την προβολή του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια ανοιχτή εικαστική έκθεση με θέμα «Καλοκαιρινή Λήμνος» στην οποία θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή όποιος επιθυμεί. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν έργα διαστάσεων 80χ180εκ. πάνω σε επιφάνειες μουσαμά που θα διατεθούν από το ΛτΕ,  με δικά τους υλικά και με οδηγίες που θα τους δοθούν από τους υπεύθυνους του εικαστικού τμήματος του ΛτΕ Λήμνου. Τα έργα θα εκτεθούν στο Λιμάνι Μύρινας.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να προβάλλει τη Λήμνο στους επισκέπτες του νησιού, παρουσιάζοντας τις καλοκαιρινές εικόνες του τόπου μας αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν. Η πνευματική ιδιοκτησία των έργων θα παραχωρηθεί από τους συμμετέχοντες στο ΛτΕ Λήμνου, το οποίο με τη σειρά του θα μπορεί να παραχωρεί τα έργα για προσωρινή χρήση σε όποιον φορέα επιδιώκει με τις δράσεις του την προβολή της Λήμνου (π.χ. τουριστικές εκθέσεις, υποδοχή καλεσμένων κ.λπ.).

Τα έργα θα προετοιμαστούν κατά την διάρκεια των μηνών Μαΐου και Ιουνίου, θα αναρτηθούν αρχές Ιουλίου και θα παραμείνουν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η συγκεκριμένη δράση γίνεται με συνδιοργάνωση του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Δια βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου.

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής παρατείνεται έως τις 10 Ιουνίου 2017. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 69 7 71 55 172.

 

ekd lte 17

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το