Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνεργασία Παντελή Μπούμπουρα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουγγαρία
Συνεργασία Παντελή Μπούμπουρα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουγγαρία
22.08.2017 | 19:50

Συνεργασία Παντελή Μπούμπουρα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ουγγαρία

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του Παντελή Μπούμπουρα, προέδρου του ομώνυμου Ιδρύματος και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σχετικά με την κατασκευή εκκλησίας στις εγκαταστάσεις της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία που πρόκειται να λειτουργήσουν στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας παραχώρησε ένα σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο της πρωτεύουσας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναγνωρίζοντας με αυτό το τρόπο την συμβολή της Ορθοδοξίας στην ιστορία και την σημερινή εικόνα της χώρας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Βουδαπέστη, ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας προκειμένου να «παραλάβει» το δωρισθέν κτιριακό συγκρότημα.

Στο διάστημα αυτό πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, μεταξύ των οποίων και με τον κ. Μπούμπουρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας Αρσένιος, έγινε η πρώτη συζήτηση σχετικά με την κατασκευή του ναού που πρόκειται να αναλάβει το Ίδρυμα Μπούμπουρα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου έργου.

 

pantelis mpoumpouras patriarxis

 

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018