Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Liastos: Το νέο κρασί της «Ένωσης» Λήμνου να το πιεις στο ποτήρι!
Liastos: Το νέο κρασί της «Ένωσης» Λήμνου να το πιεις στο ποτήρι!
14.09.2017 | 18:11

Liastos: Το νέο κρασί της «Ένωσης» Λήμνου να το πιεις στο ποτήρι!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος
Loading...

Ένα νέο προϊόν φέρνει στην αγορά ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου - η Ένωση, με στόχο να κατακτήσει τους λάτρεις του κρασιού.

Ο «Liastos» παράγεται μετά την παραμονή των σταφυλιών κάτω από τον ήλιο για οκτώ ημέρες, η ζύμωση του οποίου ξεκινά και σταματά αυθόρμητα.

liastos limnos

Τα σάκχαρα που απομένουν χαρίζουν μια ισορροπημένη γλυκύτητα χωρίς την προσθήκη άλλων συστατικών, ενώ το βαθύ κεχριμπαρένιο του χρώμα οφείλεται στην εξαετή παλαίωσή του σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια.

liastos limnos 1

Έμπνευση για τον σχεδιασμό της συσκευασίας της ειδικής αυτής εμφιάλωσης, αποτέλεσε η ανάδειξη της διαδικασίας παραγωγής του. Ο ηλιακός δίσκος με τη φαινομενική τροχιά του μέσα στην ημέρα και το ποτήρι του κρασιού, αποτέλεσαν τους συμβολισμούς που επιλέχθηκαν να μεταφέρουν την εμπειρία γύρω από το προϊόν.

liastos limnos 2

Η απουσία ετικέτας σε συνδυασμό με την τεχνική της μεταξοτυπίας αναδεικνύουν το ιδιαίτερο χρώμα του, ενώ η επιλογή της φιάλης υπογραμμίζει τη διαδικασία παραγωγής, επιτρέποντας σε μια αντιστοιχία με την πρώτη ύλη, τη δυνατότητα "απλώματος" του αντίστοιχου λεκτικού στο οριζόντιο μέρος της.

liastos limnos 3

Βρείτε τα όλα στο Πρατήριο Λημνιακών Προϊόντων της «Ένωσης», στο Παλιό Λιμάνι της Μύρινας.

Τηλέφωνο: 22540 23410

 

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018