Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μεγαλεπήβολος σχεδιασμός για την ανάδειξη της νεότερης ιστορίας της Λήμνου (mp3)
Μεγαλεπήβολος σχεδιασμός για την ανάδειξη της νεότερης ιστορίας της Λήμνου (mp3)
12.10.2017 | 18:18

Μεγαλεπήβολος σχεδιασμός για την ανάδειξη της νεότερης ιστορίας της Λήμνου (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος
Loading...

Επαφές και συναντήσεις πραγματοποίησε ο Έπαρχος Λήμνου, Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα, για την υλοποίηση ενός μεγαλεπήβολου σχεδιασμού για την ανάδειξη της νεότερης ιστορίας της Λήμνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαρμαδούρος μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του FM 100 «Έχουμε Θέμα», το 2018 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για το νησί της Λήμνου, η οποία για 10 ολόκληρα χρόνια, από το 1912 έως το 1922, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην εγχώρια ιστορία, όσο και στην παγκόσμια.

Η περιφερειακή ενότητα Λήμνου επιχειρεί, λοιπόν, να αναδείξει τον ρόλο αυτό και έχει αναπτύξει συνεργασίες με διάφορους φορείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την επίτευξη του στόχου.

Ιδιαίτερα με την μακρινή Αυστραλία γίνονται προσπάθειες να εγκριθεί από την εκεί κυβέρνηση η χρηματοδότηση για τη δημιουργία μουσείου στη Λήμνο, βασισμένο στην ιστορία των ANZACs, αλλά και μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα έχει ως βάση της τη Λήμνο.

Επίσης, μέσα στο 2018 προγραμματίζεται μια σειρά από εκδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο κ. Γιαρμαδούρος.

 

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018