Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δείτε τον Τσίπρα στο F-16 | Πέταξε πάνω από Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο (photos & video)
Δείτε τον Τσίπρα στο F-16 | Πέταξε πάνω από Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο (photos & video)
12.10.2017 | 19:09

Δείτε τον Τσίπρα στο F-16 | Πέταξε πάνω από Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο (photos & video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος
Loading...

Πάνω από τη Σκύρο, τη Χαλκιδική, το Άγιον Ορος, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο πετούσε με F-16, επί μία ώρα, σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έφθασε το πρωί μαζί με την ηγεσία της Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, απ' όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έβαλε τη στολή του και μαζί με έναν πιλότο μπήκαν στο F-16 και ξεκίνησαν την πτήση τους.

«Η ψυχή των πιλότων είναι το μεγάλο υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας» 

«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των πιλότων, αυτό είναι το μυστικό της Πολεμικής Αεροπορίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+.

«Υπερασπιζόσαστε την εθνική μας κυριαρχία με την ετοιμότητά σας και την ικανότητά σας, όμως, ταυτόχρονα και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, διότι εμείς είμαστε δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και φιλίας και η ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κίνδυνο και οποιαδήποτε απειλή είναι μία ετοιμότητα που ενισχύει τη δυναμική τής ειρήνης και της σταθερότητας σε όλη αυτήν την περιοχή»ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους πιλότους.

«Μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει»

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, πέρα από την πατρίδα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπίζονται και σημαντικές αξίες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, τις αξίες της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.
 
Για την πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο F-16 είχε μπει και το όνομα του πρωθυπουργού:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τρίτος πρωθυπουργός που πετάει με F16.

Ο πρώτος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8 Φεβρουαρίου του 1912 με ένα Nieuport των 50 ίππων και ο δεύτερος που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στις 22 Μαρτίου 1992.

 

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018