Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με τον Δημήτρη Βίτσα συναντήθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
22.03.2018 | 18:15

Με τον Δημήτρη Βίτσα συναντήθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος
Loading...

Με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα συναντήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη η Χριστιάνα Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών και ενίσχυσης των Υπηρεσιών Ασύλου για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και κοινωνία, η κ. Καλογήρου ζήτησε τη θέσπιση ειδικών μέτρων στήριξης φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάγκη για αύξηση των ποσών που αφορούν στην ένταξη και υλοποίηση Σχεδίων Βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Επίσης, η Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη για ειδική νομοθετική ρύθμιση για την οικονομική αποζημίωση των επαγγελματιών που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Τέλος, η κ. Καλογήρου επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι στην αναζήτηση των λύσεων και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει, έχει θέσει τις δυνάμεις της στη διάθεση των αρμοδίων για την άμεση αντιμετώπιση του ακραίας συνθετότητας προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018