Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πορεία Ειρήνης στη Λήμνο

banner roots

Πορεία Ειρήνης στη Λήμνο
20.05.2018 | 12:24

Πορεία Ειρήνης στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καλούν, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνουν την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 με αφορμή την πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ για δράσεις για την ειρήνη με θέμα : Μια εικόνα, τρία ερωτήματα:
Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;
Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους ;”
Γιατί "να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ" ;

Το κάλεσμα αναφέρει: "Η ιδέα βασίζεται σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία παιδιού από εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής που συνοδεύεται από τα προαναφερόμενα ερωτήματα.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 π. μ. από την Παλιά ΔΕΗ και θα καταλήξει στο Δημαρχείο της Μύρινας. Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν στην αφετηρία με λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 9.30 το πρωί από την Πλατεία ΚΤΕΛ. Στο τέλος της πορείας θα γίνει ομιλία και οι παιδικές χορωδίες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και του Ωδείου Λήμνου θα τραγουδήσουν για την ειρήνη.

Οι μαθητές των σχολείων που θα συμμετέχουν στην πορεία μπορούν να δημιουργήσουν πλακάτ ή πικέτες σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης, που θα φέρουν κατά τη διάρκεια της πορείας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει στις 10 το πρωί, χώρος ζωγραφικής για την ειρήνη μπροστά από το Δημαρχείο, για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών.

Βιώνουμε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, με νέα βάρη και κινδύνους για τον ελληνικό λαό, που εντείνονται λόγω των συμφωνιών και δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν σε ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκή ΄Ενωση οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, αλλά και η σημερινή. Οι οξύτατοι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας, αλλά και ευρύτερα στον κόσμο. Oι ενεργειακοί πόροι, οι δρόμοι μεταφοράς τους κλπ. είναι το σύγχρονο «μήλο της έριδος». Όλα αυτά γέννησαν και θα γεννούν τον ξεριζωμό, την προσφυγιά μεγάλου αριθμού ανθρώπων από όλες τις χώρες του πλανήτη που δεινοπαθούν από τις επεμβάσεις, τη φτώχεια και τους πολέμους.

Σε αυτό το σύνθετο τοπίο, η ΕΕΔΥΕ με δράσεις και πρωτοβουλίες επιδιώκει να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη προβληματισμού σχετικά με τις αιτίες που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα και τη ζωή μας, αλλά και τη δυνατότητα εναντίωσης στους πολέμους και σε κάθε ελληνική συμμετοχή σε αυτούς. Μέσα από τη γόνιμη συνεργασία των σχολικών κοινοτήτων και των κατά τόπους Επιτροπών Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, οι δράσεις που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια: «Μια ζωγραφιά για την ειρήνη» το 2015, «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» το 2016, και «Να σκέφτεσαι τους άλλους» το 2017, ενεργοποίησαν τις δυνατότητες δημιουργίας στους μαθητές μας, μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων στα σχολεία, όπου μοχθούν οι εκπαιδευτικοί, κάτω από δύσκολες συνθήκες να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας. Στην πληθώρα των έργων των μαθητών σε διάφορες μορφές (ζωγραφική, κείμενα, ποιήματα, βίντεο κλπ.) εκφράστηκαν σκέψεις και επιθυμίες για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Φέτος, συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά αυτή η προσπάθεια της ΕΕΔΥΕ με αυτή τη νέα πρωτοβουλία προς τα σχολεία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου, στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία ειρήνης".

 

poreia eir new

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel