Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίδομα παιδιού: Τέλος Ιουνίου η β’ δόση

banner roots

Επίδομα παιδιού: Τέλος Ιουνίου η β’ δόση
21.05.2018 | 12:24

Επίδομα παιδιού: Τέλος Ιουνίου η β’ δόση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο θα πρέπει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να υποβάλλουν τα φετινά Α21, προκειμένου να τους καταβληθεί το Επίδομα Παιδιού για το 2018 και συγκεκριμένα για να προλάβουν να πληρωθούν την β’ δόση στο τέλος Ιουνίου, αν και το νομοθετικό πλαίσιο, που έθεσε το υπουργείο Εργασίας, ήθελε την πληρωμή της δόσης, αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου και όχι στα τέλη Μαΐου, υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 και να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια βάσει της φορολογικής δήλωσης για το οικονομικό έτος 2017.

Βέβαια η αίτηση Α21 είναι ακόμη ερμητικά «κλειστή» και οι διαβεβαιώσεις από τον ΟΠΕΚΑ θέλουν την πλατφόρμα να ανοίγει προς το τέλος του Μαΐου. Γεγονός που σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για την υποβολή των δηλώσεών τους, αλλά και του Α21.

Οι δικαιούχοι θα έχουν στην διάθεσή τους μόλις λίγο παραπάνω από 20 ημέρες. Όπως έχει διαμηνύσει ο ΟΠΕΚΑ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα αίτηση Α21 αναμένεται να ανοίξει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 20 Ιουνίου, έως και μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την καταβολή του επιδόματος.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel