Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ευχαριστώ» ΕΠΑ.Λ. Μύρινας σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς της Λήμνου

banner roots

«Ευχαριστώ» ΕΠΑ.Λ. Μύρινας σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς της Λήμνου
26.05.2018 | 15:59

«Ευχαριστώ» ΕΠΑ.Λ. Μύρινας σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς της Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς της Λήμνου που επέτρεψαν την πραγματοποίηση διδακτικών επισκέψεων του ΕΠΑ.Λ. Μύρινας στους εργασιακούς τους χώρους ευχαριστούν με κοινή τους επιστολή ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου.

Αναλυτικά, η επιστολή:

Με τη λήξη του διδακτικού έτους, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ. Μύρινας επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλες τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς της Λήμνου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, επιτρέποντας την πραγματοποίηση διδακτικών επισκέψεων του σχολείου μας στους εργασιακούς τους χώρους.

Με τον τρόπο αυτόν οι μαθητές μας είχαν την πολύτιμη ευκαιρία να συμπληρώσουν το γνωστικό θεωρητικό υπόβαθρο που αποκτούν στο σχολείο μέσω επιτόπιας παρατήρησης της πρακτικής του εφαρμογής και της συμμετοχής τους σε βιωματικές δραστηριότητες, ενώ, παράλληλα, επιχειρήθηκε καλύτερη διασύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία και τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς, διανοίγοντας έτσι πρόσθετες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους του.

Ειδικότερα, το ΕΠΑ.Λ. Μύρινας απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τις ακόλουθες επιχειρήσεις:

• Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου - Η «Ένωση», αφενός διότι από την αρχή του σχολικού έτους προσέφερε θέση Μαθητείας σε μία απόφοιτο του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του σχολείου μας, αφετέρου, δε, επέτρεψε την ξενάγηση μαθητών μας στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και παρείχε τη δυνατότητα παρατήρησης της γενικότερης οργάνωσης μιας επιχείρησης.
• Βιβλιοπωλείο «Κύβος» - Ιάκωβος Παπαδόπουλος, που προσέφερε τη μοναδική δυνατότητα στους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης μοντέλου.
• Το ξενοδοχείο «Διαμαντίδης», όπου οι μαθητές της Ειδικότητας Τουριστικών Επιχειρήσεων ενημερώθηκαν για την οργάνωση και τη λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας.
• Το λογιστικό γραφείο του Αριστείδη Τζάνερου, το οποίο επισκέφτηκαν οι μαθητές του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.
• Τον Τραμουντάνη Βασίλη, ο οποίος δέχτηκε μαθητές του Τομέα Πληροφορικής στο εργαστήριο επισκευής Η/Υ και λοιπών ηλεκτρονικών συσκευών και παρείχε πληροφόρηση σχετικά με το επάγγελμα του μηχανικού πληροφορικής.
• Τη Σχολή Οδηγών του Μπλιά Γεώργιου για την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.
• Τον κο. Κουτούκη για την ξενάγηση μαθητών μας στις εγκαταστάσεις της οικογενειακής επιχείρησης «Λήμνου Θάλασσα» που εδρεύει στον Μούδρο και ασχολείται με τη μεταποίηση και εμπορία αλιευμάτων.
• Τον γεωπόνο Παναγιώτη Σαλαμουσά, ο οποίος δέχθηκε μαθητές μας στην επιχείρηση SALAMOUSAS Agrifood, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μούδρου, και ενημέρωσε τους μαθητές για την συμβολαιακή γεωργία και την αναβίωση των τοπικών ποικιλιών στο νησί.
Επίσης, ευχαριστούμε τους παρακάτω δημόσιους φορείς που μας δέχθηκαν στους χώρους εργασίας τους και παρείχαν ευκαιρίες επιμόρφωσης των μαθητών:
• Το Γραφείο Εξυπηρέτησης φορολογουμένων Λήμνου και τον κο. Χριστοφιδέλλη Ευάγγελο, που δέχθηκαν μαθητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.
• Το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου και την αιματολόγο ιατρό του Νοσοκομείου που πραγματοποίησαν ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία για μαθητές της Γ τάξης.
• Το Ειρηνοδικείο Λήμνου για την ευκαιρία παρακολούθησης δίκης, στο πλαίσιο του μαθήματος Δικαίου του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας
• Τον αρχαιοφύλακα Χριστοφιδέλλη Στυλιανό για την ξενάγηση μαθητών της Α τάξης και της ειδικότητας Τουριστικών Επιχειρήσεων στους χώρους της Προϊστορικής Μύρινας.
• Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου για την ενημέρωση των μαθητών της Γ τάξης αναφορικά με τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την πυρασφάλεια, τον εθελοντισμό και τις σπουδές στην Πυροσβεστική Ακαδημία.
• Τη Δημοτική Κοινότητα Μούδρου και τον αντιδήμαρχο κο. Πανταζή για την δυνατότητα πρόσβασης των μαθητών στο Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου.
• Την Αστυνομία Λήμνου και τον αστυνομικό κο. Γεώργιο Μαύρο για την ενημέρωση που παρείχε στους μαθητές σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα στο πλαίσιο διοργάνωσης ημέρας αφιερωμένης στην Κυκλοφοριακή αγωγή.

Ευελπιστούμε η φετινή χρονιά να αποτελέσει την αρχή μιας αγαστής και μακρόχρονης συνεργασίας του σχολείου μας με δημόσιους και ιδιωτικούς επιχειρηματικούς παράγοντες του τόπου, η οποία θα ωφελήσει τα μέγιστα τους μαθητές και απόφοιτούς μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να υλοποιηθεί το όραμα του σχολείου ως παρόχου καθολικά προσβάσιμης και επικαιροποιημένης γνώσης, και δημιουργού ευοίωνων επαγγελματικών προοπτικών για τους μαθητές μας σε ένα, κατά τα άλλα, δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel