Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ενδιαφέρουσα αλλά με μικρή συμμετοχή κόσμου η εκδήλωση για τη Φιλαναγνωσία

banner roots

Ενδιαφέρουσα αλλά με μικρή συμμετοχή κόσμου η εκδήλωση για τη Φιλαναγνωσία
25.04.2013 | 18:05

Ενδιαφέρουσα αλλά με μικρή συμμετοχή κόσμου η εκδήλωση για τη Φιλαναγνωσία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης δια βίου μάθησης Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο της 4ης Περιφέρειας Δ.Ε. Λήμνου κ. Μουτζούρη Παναγιώτη, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα "Η Αξία της Φιλαναγνωσίας", στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας στο Τσας Μύρινας.

Η εισήγηση του κ. Μουτζούρη ήταν τεκμηριωμένη και γι αυτό άκρως ενδιαφέρουσα και αφορούσε στην αναγνωστική συμπεριφορά των Ελλήνων, καθώς και στη διαφορετικότητα της νοοτροπίας αλλά και της πρακτικής, άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ενδεικτική πάντως της στάσης των πολιτών απέναντι στη φιλαναγνωσία, ήταν η ανταπόκριση στη χθεσινή εκδήλωση. Λίγος κόσμος, ακόμη λιγότεροι γονείς, καθόλου μαθητές.

Ελληνική Πολιτεία και κοινωνία, δείχνουν να μην έχουν κατακτήσει το επίπεδο της ωριμότητας, που θα τους έκανε να αντιληφθούν, ότι ένα από τα σημαντικότερα εφόδια που οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά, στην οποία επενδύουμε την αναμόρφωση της χώρας, είναι η αγάπη για το βιβλίο και άρα για τη αληθινή μόρφωση. Έτσι κατακτάται η Δια Βίου Μάθηση και όχι με την πρόσθεση ενός βαρύγδουπου πλην κενού τίτλου, στον ήδη υπάρχοντα του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε εδώ και εδώ την αναλυτική εισήγηση του κ. Μουτζούρη.

 

Δέσποινα Βασιλειάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το