Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ελληνικά ραδιόφωνα Vs Τουρκικών ραδιοφώνων σε ελληνικό έδαφος σημειώσατε 2

banner roots

Ελληνικά ραδιόφωνα Vs Τουρκικών ραδιοφώνων σε ελληνικό έδαφος σημειώσατε 2
25.04.2013 | 19:36

Ελληνικά ραδιόφωνα Vs Τουρκικών ραδιοφώνων σε ελληνικό έδαφος σημειώσατε 2

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πάνω στην ώρα! Δάβασαμε ένα ρεπορτάz από τον Χρήστο Βαλασέλλη και το Lesvosnews.net, σύμφωνα με το οποίο και με βάση επίσημες καταγραφές, σε ελληνικό έδαφος, κυριαρχεί το τουρκικό ραδιόφωνο.

 Διαβάστε το ρεπορτάζ του Χρήστου Βαλασέλλη στο Lesvosnews.net:

"ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ σήμερα απόσπασμα από έγγραφο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που ζήτησα επισήμως από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου). Το ντοκουμέντο δείχνει ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ που έχουν κοινοποιηθεί στο ΕΣΡ και στο αντίστοιχο υπουργείο, και δείχνει πώς σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να αφαιρεί σιγά σιγά άδειες λειτουργίας, να βάζει πρόστιμα και να κλείνει τους ραδιοσταθμούς της στα σύνορα της Ελλάδας (αλλά και σε όλη την επικράτεια βασικά).

ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ τι κάνουν για αυτό;

Ααααα ξέρω. ΤΙΠΟΤΑ!

Σημειώνω ότι δεν είναι δουλειά της ΕΕΤΤ, η οποία απλά κάνει τη δουλειά της. Το πρόβλημα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση - δείτε τα  στοιχεία.

                                                "

 

Η κατάσταση στην Λήμνο, για να έρθουμε στα δικά μας, διαφοροποιείται, δυστυχώς προς το δυσμενέστερο. Το πρόβλημα εκτείνεται και στην εμβέλεια των τηλεοπτικών καναλιών, και όπως λέγαμε σήμερα και ραδιοφωνικά, εκεί η κατάσταση είναι με μια λέξη απογοητευτική.

Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία είναι πανελλαδικής εμβέλειας, αντιλαμβάνονται τον τίτλο μόνο ως έννοια από την οποία απορρέουν δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Μία εκ των βασικότερων, είναι η πρόνοια ώστε το σήμα τους να καλύπτει με πραγματικά δεδομένα, όλη την ελληνική επικράτεια. Εκτός κι αν η Λήμνος δεν αποτελεί κομμάτι της τελευταίας....

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη με τα κρατικά, γα τα οποία θα έπρεπε να ήταν απολύτως αυτονόητο ότι η εκπομπή του σήματος τους, πρέπει να φτάνει και να καλύπτει και την τελευταία γεωγραφική εσχατιά αυτής της χώρας. Αμ δε!

Τα ιδιωτικά κανάλια αρνούνται να ενδιαφερθούν για τη Λήμνο - το λένε ξεκάθαρα: "Δεν μας ενδιαφέρει αν μας βλέπετε στη Λήμνο" - και ταυτοχρόνως εγκαλούν τον Δήμο Λήμνου για την παρέμβασή του, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού, να απολαμβάνουν τα ιδια δικαιώματα και στον τομέα αυτό, με τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας.

Στην υπόθεση βέβαια, από κοντά και το Ε.Σ.Ρ, το οποίο φτάνει την..."παρανομία" του Δήμου Λήμνου, στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το πράγμα, δεν γνωρίζουμε αν μεσοπρόθεσμα θα βελτιωθεί, το πιο πιθανό είναι πάντως ότι σύντομα θα χειροτερέψει. Το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα τελειώνει οριστικά το φθινόπωρο και η ιδιωτική Digea τι σκοπό έχει άραγε για τη Λήμνο;

Συμφωνούμε απόλυτα με την επισήμανση του Χρήστου Βαλασέλλη για την απραξία των βουλευτών για το θέμα. Αλλά δεν είναι κατάντια για το ελληνικό κράτος να χρειάζεται παρεμβάσεις για να απαντήσει στα υπαρξιακά ζητήματα, που άπτονται της εθνικής στρατηγικής, αφού μιλάμε για τη νησιωτική συνοριογραμμή της χώρας;

Αλλά τώρα θα μου πείτε, υπήρξαν ασφαλιστικές δικλείδες, για τους νησιώτες σε άλλα θέματα όπως η πώληση της Ολυμπιακής και η εξασφάλιση του δικαιώματος των νησιωτών; Κουρέλι η κατά τα άλλα συνταγματικά κατοχηρωμένη νησιωτικότητα...

 

Δέσποινα Βασιλειάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το