Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Βάνα Βαρδαβάκη Μεργιά: Ατομική Έκθεση με Αγιογραφίες στην «Αποθήκη» της Λήμνου

banner roots

Βάνα Βαρδαβάκη Μεργιά: Ατομική Έκθεση με Αγιογραφίες στην «Αποθήκη» της Λήμνου
27.08.2018 | 19:18

Βάνα Βαρδαβάκη Μεργιά: Ατομική Έκθεση με Αγιογραφίες στην «Αποθήκη» της Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Βάνα Βαρδαβάκη Μεργιά παρουσιάζει στον πολυχώρο «Αποθήκη» της Λήμνου την ατομική της έκθεση με αγιογραφίες, από τις 27 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβίου.

Όπως γράφει η καλλιτέχνης αγιογράφος: «Οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες διαπιστώθηκαν από τα μαθητικά μου χρόνια. Στο Γυμνάσιο, η καθηγήτρια της Ζωγραφικής κα Ματίνα Τούρλου με παρότρυνε να ασχοληθώ με τις Καλές Τέχνες. Για μικρό χρονικό διάστημα παρακολούθησα την τεχνική ζωγραφικής και ανάγλυφου κοντά στη ζωγράφο Βάσω Δότσικα.

Το 1991 βρέθηκα στην Πάτρα, όπου και μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω μαθήματα ζωγραφικής στη σχολή DALI, με δάσκαλο τον Φλωρεντίνο ζωγράφο Pascal De Martino.

Το 1997, ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με τη Βυζαντινή Αγιογραφία. Δάσκαλοί μου, ο Θεολόγος – Αγιογράφος Πέτρος Λαμπρινάκος και ο Αγιογράφος Ιωάννης Φωτεινόπουλος. Το καλοκαίρι του 2002 ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο εργαστήριο του Ι. Φωτεινόπουλου.

Ήδη από το 1999, μετά την αποφοίτησή μου από τη σχολή DALI, ασχολήθηκα με την παράδοση μαθημάτων ζωγραφικής σε παιδιά του Δήμου Μόβρης στην Αχαΐα.

Από το 2002, επιστρέφοντας στη Λήμνο, συνέχισα να παραδίδω μαθήματα ζωγραφικής σε μικρό αριθμό παιδιών, τόσο κατ’ ιδίαν όσο και ομαδικά υπό τη στέγη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής.

Το καλοκαίρι του 2003 πραγματοποίησα στον χώρο του Παρθεναγωγείου στη Μύρινα, προσωπική έκθεση με έργα ζωγραφικής και Αγιογραφίας.

Τα τελευταία 10 χρόνια το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην Βυζαντινή Αγιογραφία. Γιατί πιστεύω πως είναι έκφραση ζωής».

Η Βάνα Βαρδαβάκη Μεργιά έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στη Λήμνο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Από το 1999, παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά.

Εγκαίνια έκθεσης: 27 Αυγούστου, ώρα 19:30

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00-12:00, 19:30-23:00

«Αποθήκη» Μικρό Λιμανάκι, Μύρινα

http://www.apothiki-limnos.com/

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel