Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κρασί και πάλι από τις γούβες της Λήμνου (photos)

banner roots

Κρασί και πάλι από τις γούβες της Λήμνου (photos)
30.08.2018 | 12:03

Κρασί και πάλι από τις γούβες της Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για να πας μπροστά, θα πρέπει να ρίχνεις ματιές στο παρελθόν, αναφέρει σοφά μια λαϊκή ρήση και για να βγάλεις καλό κρασί, πέρα από τις σύγχρονες μεθόδους θα πρέπει να μελετάς και τι έκαναν οι πρόγονοι σου.

Αυτό προφανώς σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης οινοποιείου στη Λήμνο και φέτος για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια, χρησιμοποίησε τις παραδοσιακές γούβες της Λήμνου.

Τα πέτρινα δηλαδή πιθάρια από φυσική πέτρα, που είναι χωμένα βαθιά στη γη της Λήμνου. Αφού «πάτησε» με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο τα σταφύλια, τοποθέτησε τον πολτό στη γούβα για να ξεκινήσει η ζύμωση.

«Το κρασί που θα βγει, δεν θα έχει καμία απολύτως παρέμβαση. Θα είναι ένα φυσικό κρασί, όπως το έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας», ανέφερε ο Μανώλης Γκαράλης, στον FM 100 και συνέχισε «Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μας ανταμείψει».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η γούβα, χώρεσε σχεδόν 2 τόνους σταφύλια, γεγονός που τους εξέπληξε καθώς δεν περίμεναν να είναι τόσο μεγάλης χωρητικότητας.

Μετά την ολοκλήρωση του βρασμού, το κρασί αναμένεται να διατεθεί προς πώληση, σε ειδική φιάλη και φυσικά ξεχωριστή ετικέτα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel