Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Μελιτινής στην Καλλιθέα
Λήμνος: Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Μελιτινής στην Καλλιθέα
14.09.2018 | 17:44

Λήμνος: Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Μελιτινής στην Καλλιθέα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Μελιτινής στην Καλλιθέα της Λήμνου.

Ειδικότερα, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την Κυριακή 7:30 π.μ. ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Βιογραφία Αγίας Μελιτινής

Η Αγία Μελιτινή έζησε κατά το έτος 160 μ.Χ., όταν βασιλιάς ήταν ο Αντωνίνος ο επονομαζόμενος ευσεβής. Ο τότε λοιπόν ηγεμόνας της Θράκης Αντίοχος, σκληρός πολέμιος των χριστιανών, διέταξε να συλληφθεί και η Μελιτινή από τη Μαρκιανούπολη, που καταγγέλθηκε ότι εργαζόταν δραστήρια για τη διάδοση του Ευαγγελίου. Επειδή οι απειλές δεν μπόρεσαν να τη φοβίσουν, ανέλαβε η ίδια η σύζυγος του ηγεμόνα να την άλλαξοπιστήσει. Γι' αυτό τη δέχτηκε στο σπίτι της και χρησιμοποίησε επιδέξια όλα τα σαγηνευτικά και ύπουλα γυναικεία μέσα. Αλλά αυτή που ανέλαβε να νικήσει, νικήθηκε. Υπέστη όμως μια ήττα, από 'κείνες που συγχρόνως είναι και ένδοξη νίκη. Θέλησε δηλαδή να κάνει ειδωλολάτρισσα τη Μελιτινή, και κατέληξε στο να γίνει η ίδια χριστιανή. Κατόπιν και οι δυο γυναίκες μαζί, αφού απέκρυψαν το γεγονός από τον Αντίοχο, συνεργάστηκαν και έφεραν πολλούς ειδωλολάτρες στη χριστιανική πίστη. Μανιώδης ο Αντίοχος, όταν έμαθε την αλήθεια, αποκεφάλισε τη Μελιτινή, η οποία βάδισε με θάρρος στο θάνατο και συγχρόνως στην αιώνια τρυφή και δόξα. (Πηγή: saint.gr)

 

Μοιραστείτε το

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018