Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Στο ίδιο έργο θεατές!»

banner roots

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Στο ίδιο έργο θεατές!»
12.10.2018 | 20:51

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου: «Στο ίδιο έργο θεατές!»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Λήμνου δυστυχώς συνεχίζονται, δημιουργώντας καθημερινές δυσλειτουργίες και δυνητικούς κινδύνους για την περίθαλψη των κατοίκων του νησιού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου.

Και συμπληρώνει: «Το τελευταίο και οξύτερο θέμα, αφορά πάλι την έλλειψη αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο. Μια έλλειψη που προέκυψε αφενός από την προ μηνών παραίτηση του ενός από τους δύο αναισθησιολόγους και αφετέρου από την πρόσφατη χορήγηση πολύμηνης άδειας στον εναπομείναντα αναισθησιολόγο.

Το κενό αυτό ήρθε να προστεθεί στην, από την αρχή του έτους, λειτουργία του νοσοκομείου με έναν μόνον -επικουρικό- χειρουργό, και στην ύπαρξη, από πενταμήνου, ενός μόνο γυναικολόγου.

Το συνδυαστικό αποτέλεσμα είναι η προφανής δυσκολία στην αντιμετώπιση των χειρουργικών και γυναικολογικών περιστατικών στο νησί, και εν τέλει η δυσχέρεια στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, με συχνή προσφυγή στη λύση των αεροδιακομιδών ή/και της μετακίνησης των ασθενών εκτός νησιού με δικά τους μέσα.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η ύπαρξη ενός μόνο ακτινολόγου, καθώς και η επικείμενη αποχώρηση και άλλων ιατρών λόγω μετάθεσης ή συνταξιοδότησης.

Τα κενά αυτά δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται κατά περίπτωση ούτε με μετακινήσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία, ούτε πολύ χειρότερα με προσφυγή στη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες ιατρούς.

Για άλλη μια φορά θα φωνάξουμε:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ως Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λήμνου συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα να θέτουμε τα προβλήματα στο φυσικό μας χώρο (ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ, Υπουργείο Υγείας, κοκ), να ενημερώνουμε όποιον το επιθυμεί για την κατάσταση και να εφιστούμε την προσοχή για εγρήγορση και κινητοποίηση όποιου θεωρεί ότι το θέμα της υγείας τον αφορά.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ σε αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην ΥΓΕΙΑ συστρατευόμενοι σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι η ώρα των πράξεων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, η 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την κάλυψη των ιατρικών κενών του νοσοκομείου καταρχήν με επικουρικό προσωπικό και τελικά με μόνιμους ιατρούς ΕΣΥ.

Για να γίνει όμως αυτό, για να έρθουν νέοι γιατροί και για να σταματήσει η αποχώρηση των ήδη υπηρετούντων, ήρθε η ώρα το πάγιο αίτημα για χορήγηση ειδικών κινήτρων -επιστημονικών, διοικητικών, οικονομικών- προς τους γιατρούς ΕΣΥ του νοσοκομείου Λήμνου, να γίνει πράξη.

Δεν είναι ώρα για ευχές και λόγια. Τώρα, είναι η ώρα των πράξεων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

           

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το